Με το «βλέμμα» στο αποτύπωμα του «πακέτου» της ΔΕΘ η κυβέρνηση

Με το «βλέμμα» στο αποτύπωμα του «πακέτου» της ΔΕΘ η κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:54 Δημιουργία 20/09/21, 07:40
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την απόδοση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ αναμένουν στην κυβέρνηση, καθώς θεωρούν ότι η πολιτική αυτή ισοδυναμεί με κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης και θα αφήσει το αποτύπωμά της στην κοινωνία.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, οι παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη βοήθησαν αποφασιστικά στο να ξεπεραστούν τα πρόβλημα, που ανέκυψαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και το «ναυάγιο Αποστολάκη».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφια επίπεδα, ενώ ακόμη μεγαλύτερη διαφορά έχει ο κ. Μητσοτάκης από τον κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία.

Στην εικόνα των δημοσκοπήσεων, εξάλλου, αποδίδουν κυβερνητικά στελέχη και την επιμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην ζητεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, παρά το γεγονός ότι επικρίνει διαρκώς την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Εκλογές δεν ζήτησε ο κ. Τσίπρας ούτε από το βήμα της ΔΕΘ και απλά περιορίστηκε στο να «ρίξει το μπαλάκι» στον κ. Μητσοτάκη, χωρίς ο ίδιος να κάνει βήμα, έστω και ρητορικά.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θύμισε παλαιότερη δήλωση του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε ομολογήσει ότι το τσάκισμα της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ταξική επιλογή.

«Ο κ. Τσίπρας υπερθεμάτισε. Μίλησε για εθνική ανάγκη! Είναι το μόνο που συγκρατήσαμε από μια συνέντευξη στην οποία επαναλάμβανε μόνιμα κλισέ και τα προσφιλή του ψέματα», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου. .

Ειδικά για το θέμα της κατάργησης του φόρου στις γονικές παροχές, απόφαση που επέκρινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Όταν θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης είναι πολύ φυσικό να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει για την ελληνική οικογένεια να μπορεί να μεταβιβάζει την ακίνητη περιουσία και μέρος των χρημάτων που απέκτησε στα παιδιά της, χωρίς να πληρώνει φόρο. Επιβεβαιώνει ότι είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν και για αυτό δεν καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα αλλάζει, με κοινό παρανομαστή την ατομική προκοπή μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού».

Τέλος, για την συζήτηση περί εκλογών υπογράμμισε ότι «η προσωπική του αγωνία βρίσκεται στον αντίποδα της απαίτησης των Ελλήνων για σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή. Ο κ. Τσίπρας μετρά παθητικά το χρόνο μέχρι τις εκλογές - εμείς αξιοποιούμε το χρόνο για να λύνουμε προβλήματα προς όφελος της πατρίδας και των ανθρώπων της».

Αν σου άρεσε κάνε