ΕΛΑΣ: Ιδρύονται γραφεία κατά της ενδοοικογενειακής βίας

ΕΛΑΣ: Ιδρύονται γραφεία κατά της ενδοοικογενειακής βίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:20 Δημιουργία 19/09/21, 10:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε ίδρυση γραφείων κατά της ενδοοικογενειακής βίας προχωρεί η ΕΛΑΣ, με τον αρμόδιο υπουργό να έχει ζητήσει τη συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως πρωταρχικός του στόχος είναι οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό, ο ίδιος ξεκίνησε μια σειρά επισκέψεων σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και να αφουγκραστεί τι ζητούν οι πολίτες. Όπως σημείωσε ο υπουργός, τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι υπάρχει υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και ότι οι πολίτες επιθυμούν μεγαλύτερη παρουσία των αστυνομικών στις γειτονιές τους.

Για το λόγο αυτό και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ώστε πολλές από τις υπηρεσίες που απασχολούν τους αστυνομικούς σε δουλείες γραφείου να γίνονται πλέον διαδικτυακά, Αυτό θα δώσει σε εκατοντάδες αρχικά και σε χιλιάδες στη συνέχεια, αστυνομικούς, τη δυνατότητα να απεγκλωβιστούν από τη γραφική εργασία και να βγουν για περιπολίες στους δρόμους.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε το γνήσιο της υπογραφής, μια υπηρεσία για την οποία οι πολίτες επισκέπτονται κυρίως τα αστυνομικά τμήματα. Σε λίγες εβδομάδες αυτό θα γίνεται πλέον μέσω διαδικτύου και σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί θα απεμπλακούν οριστικά από αυτή τη διαδικασία από την αρχή του 2022.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε κατηγορηματικά ότι η Αστυνομία οφείλει να είναι φιλική προς τους πολίτες και ιδιαίτερα να οικοδομηθεί μια νέα σχέση με τους νέους.

Στη συνέχεια τόνισε ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να αντιμετωπιστούν παθογένειες δεκαετιών. Συμπλήρωσε δε, πως ενώ στην Αττική εντοπίζεται το 65-70% της εγκληματικότητας, υπηρετούν σε αυτή μόνο το 1/3 των διαθέσιμων δυνάμεων της χώρας.

Αν σου άρεσε κάνε