Αλ. Τσίπρας: «Δεν βρήκε άριστους στη ΝΔ» ο Μητσοτάκης

Αλ. Τσίπρας: «Δεν βρήκε άριστους στη ΝΔ» ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:19 Δημιουργία 06/09/21, 20:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Δεν ήθελε συνεννόηση, ήθελε μια κίνηση εντυπωσιασμού, μια μεταγραφή ποδοσφαιρικού τύπου», είναι η απάντηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μήνυμα υπέρβασης των κομματικών ορίων, που όπως υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, εξέπεμψε η κυβέρνηση με την αρχική επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε συνεννόηση, όφειλε να τη διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Είναι νυν συνεργάτης μου. Τί πίστεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ότι θα του έλεγε «έλα» και αυτός θα έτρεχε;».

«Γνώριζα μια εβδομάδα πριν την κρούση. Περίμενα να ακούσω ένα μήνυμα από τον πρωθυπουργό ότι θα ήθελε συνεννόηση. Ο Κ. Μητσοτάκης έχοντας δίπλα τους Μ. Χρυσοχοϊδη και Ν. Χαρδαλιά, που τους είχε προγραμμένους, έλεγε πόσο καλά τα έχουν πάει», συμπλήρωσε, μιλώντας στο Open.

«Δεν επιθυμούσε συναίνεση. Ήθελε μια κίνηση εντυπωσιασμού, ένα εγχείρημα αποστασίας», επανέλαβε.

Σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Στυλιανίδη στην ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Μου έκανε τρομακτική εντύπωση η δυστοκία του πρωθυπουργού και η ένδεια στελεχών από την παράταξή του. Δεν μπόρεσε φαίνεται βρει «άριστους» στη Νέα Δημοκρατία και στην Ελλάδα».

«Είχα μια ειλικρινή σχέση με τον Χρήστο Στυλιανίδη, δεν μπορώ να ξέρω πώς θα ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο υπουργείο. Γνωρίζω πάντως ότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε.

Το πρόβλημα στην Πολιτική Προστασία δεν είναι τα πρόσωπα. Είναι ότι η κυβέρνηση έδειξε απίστευτη ελαφρότητα σε κινήσεις που έχουν στόχο να αλλάξουν οι δομές, δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε