Στυλιανίδης - Τουρνάς στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Στυλιανίδης - Τουρνάς στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:39 Δημιουργία 06/09/21, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την επιλογή του να επιμείνει παρά τα «ναυάγιο Αποστολάκη» στη δημιουργία ενός υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, όπου την ευθύνη θα έχουν τεχνοκράτες και επιχειρησιακοί παράγοντες, επαναβεβαιώνει ο πρωθυπουργός με τα πρόσωπα, που τοποθετεί στις θέσεις υπουργού και υφυπουργού,στον κρίσιμο αυτό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμένεται - εκτός απροόπτου - να επισημοποιηθούν με την ανακοίνωση σήμερα το πρωί, ο πρώην Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης τοποθετείται στη θέση του υπουργού και ο πτέραρχος ε.α, Ευάγγελος Τουρνάς θα είναι στην θέση του υφυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις, θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι η στρατηγική του επιλογή να αναβαθμίσει σε όλα τα επίπεδα την πολιτική προστασία δεν μεταβλήθηκε μετά την υπαναχώρηση Αποστολάκη και πως ανεξάρτητα από πρόσωπα, ο ίδιος ήθελε από την πρώτη στιγμή να τοποθετήσει στελέχη που έχουν σχέση με το αντικείμενο και δεν προέρχονται απαραίτητα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Επίσης, κλείνει το θέμα του ανασχηματισμού επιλύοντας και την τελευταία εκκρεμότητα, προκειμένου να εστιάσει στη διπλή δημόσια παρέμβασή του στη Θεσσαλονίκη από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο κ. Στυλιανίδης έχει διατελέσει Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, ενώ ο Ευάγγελος Τουρνάς, που θα έχει την επιχειρησιακή ευθύνη, έχει διατελέσει αρχηγός ΓΕΑ.

Ο κ. Στυλιανίδης είναι 63 ετών, έχει σπουδάσει στη Σχολή Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο παρελθόν έχει εκλεγεί βουλευτής και ευρωβουλευτής με το δεξιό κόμμα Δημοκρατικός Συναγερμός με το οποίο συμπορεύτηκε την περίοδο του Σχεδίου Ανάν. Νωρίτερα και όσο σπούδαζε στην Ελλάδα είχε σχέσεις με τη Νεολαία του ΚΚΕ Εσωτ., ενώ μετέπειτα στην Κύπρο κατασσόταν στους προερχόμενους από την Κεντροαριστερά νέους πολιτικούς, καθώς είχε συνεργαστεί και με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη στην προσπάθεια ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Ο κ. Τουρνάς, που είναι πολύ έμπειρος ιπτάμενος, με πάνω από 4.000 ώρες πτήσης στα μαχητικά αεροσκάφη, θα είναι υπεύθυνος για το κομμάτι των πτητικών Μέσων πυρόσβεσης. Διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015. Γεννήθηκε στα Χανιά και εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980.

Αν σου άρεσε κάνε