Οικονομία και πανδημία ψηλά στη μετά ανασχηματισμού ατζέντα

Οικονομία και πανδημία ψηλά στη μετά ανασχηματισμού ατζέντα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:57 Δημιουργία 02/09/21, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την επιλογή της «φυγής προς τα εμπρός» κάνει η κυβέρνηση, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στην πορεία της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, θέματα που παραμένουν κυρίαρχα στην επικαιρότητα λόγω του 4ου κύματος.

Σήμερα, Πέμπτη στην πρώτη - με τη νέα του σύνθεση - συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην ανάγκη εξάντλησης κάθε μέσου, προκειμένου η χώρα να χτίσει το συντομότερο δυνατό το «τείχος ανοσίας» και αναμένεται να τονίσει ότι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πεδίο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Χθες, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο Open δεν απέκλεισε μέσα στον μήνα να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων στο δημόσιο.

Όπως είπε ο Γ. Οικονόμου, πολλά θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των κρουσμάτων και από την πρόοδο των εμβολιασμών.Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα θα ληφθούν στα μέσα του μήνα και αφού υπάρχει καθαρή εικόνα για την έκταση της πανδημίας μετά το καλοκαίρι.

Στο πεδίο της οικονομίας, η προετοιμασία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ την ερχόμενη εβδομάδα έχει ήδη ξεκινήσει.

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη απευθείας από τη Σλοβενία στη Θεσσαλονίκη, όπου προήδρευσε σειράς συσκέψεων για τα έργα στη Βόρεια Ελλάδα και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν .

Σε συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους φορέων της πόλης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τον επόμενο χρόνο.

Συγκεκριμένα, αφού τόνισε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε όλα τα έργα, που είχε ανακοινώσει πριν ένα χρόνο από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σημείωσε : «Έχουμε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την προοπτική της οικονομίας τους επόμενους μήνες, τα μηνύματα, συνολικά, είναι ενθαρρυντικά. Η χώρα σήμερα δανείστηκε και πάλι με μία σύνθετη έκδοση πενταετούς και τριακονταετούς ομολόγου σε εξαιρετικά ελκυστικά επιτόκια και πιστεύουμε ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι ένας χρόνος σημαντικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και προφανώς για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον ορισμό υπουργού Πολιτικής Προστασίας μετά το «ναυάγιο» με το ναύαρχο Αποστολάκη, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν αργά χθες το απόγευμα ότι η σχετική ανακοίνωση θα γίνει το αργότερο μέχρι αύριο και τα χαρακτηριστικά του προσώπου θα είναι τέτοια, που θα υποδηλώνουν την ετοιμότητα και την εμπειρία στην αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων.

Αν σου άρεσε κάνε