Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο της κυβέρνησης η Παιδεία

Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο της κυβέρνησης η Παιδεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:50 Δημιουργία 27/07/21, 11:22
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την επιλογή του να θέσει την παιδεία, στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης του, αναμένεται να επαναβεβαιώσει σήμερα - από το βήμα της Βουλης - ο πρωθυπουργός .

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρέμβει στην εν εξελίξει συζήτηση για το νέο σχολείο, τμήμα του οποίου είναι και η αξιόλογηση των εκπαιδευτικών, στην οποία η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία . Για τον πρωθυπουργό «η αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», όπως είναι ο τίτλος του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας , αποτελεί βασική προτεραιότητα, κάτι που θα καταδείξει με την τοποθέτηση του , ο κ. Μητσοτάκης . Υπενθυμίζεται ότι σημείο αιχμής της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, εκτός από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι και το μέτρο για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Χθες πάντως, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεων του , στηρίζοντας απόλυτα την υπουργό παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την ανοικτή επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα από το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Φίλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης -μέσω τηλεδιάσκεψης- του υπουργικού συμβουλίου, μίλησε για τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί μέλη της κυβέρνησης, όπως η κυρία Κεραμέως, η κυρία Μιχαηλίδου και η κυρία Μενδώνη. Έκανε λόγο για πολιτικές και προσωπικές επιθέσεις που δέχονται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης , οι οποίες - όπως είπε - δεν πρόκειται να κάμψουν την βούληση της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές .

Υπενθυμίζεται , ότι ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας έχει δύο μικρά παιδιά τα οποία, όπως σημείωσε, όταν μεγαλώσουν θα ακούσουν ότι η μητέρα τους «κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια».

Η κυρία Κεραμεως αντέδρασε, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της, ζητώντας να μην γίνονται αναφορές σε μέλη της οικογένειάς της.

Εκτός από τα θέματα αυτά, σημείο αντιπαράθεσης στην παιδεία, είναι και η φρούρηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων , κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο. Ήδη, ο διαγωνισμός για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το σώμα που θα αναλάβει την φύλαξη των ΑΕΙ και των ΤΕΙ είναι σε εξέλιξη και το μέτρο θα εφαρμοστεί από το προσεχές φθινόπωρο
Αν σου άρεσε κάνε