«Ανοίγουν» τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών

«Ανοίγουν» τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:55 Δημιουργία 19/07/21, 13:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός σε συζήτησή του με πολίτες κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός.

Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την αύξηση του αριθμού νέων αιτήσεων για εμβολιασμούς μετά και τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν, αλλά όπως επισημαίνουν επιστήμονες, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να φτάσει η χώρα στο επιθυμητό ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών.

Η επιβολή της υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες εργαζομένων παραμένει στο τραπέζι, αλλά δεν θα ληφθεί πριν τις αρχές Αυγούστου, καθώς τότε θα γίνει μια πιο ουσιαστική ανάλυση των στοιχείων.

Πάντως, ήδη κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν ότι εάν κριθεί αναγκαία η διεύρυνση του μέτρου, αυτή θα αφορά καταρχήν τους εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του χθες αφού εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο απολύσεων εκείνων που θα επιμείνουν να μην εμβολιάζονται, τόνισε ότι «η αναστολή εργασίας είναι από μόνη της είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δεν θέλει να χάσει το εισόδημά του».

Όσον αφορά τους επόμενους κλάδους, στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, ο κ. Πέτσας είπε ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής. «Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών», τόνισε χαρακτηριστικά . Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, πάντως, ανάλογη συζήτηση είναι σε εξέλιξη και για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, ενώ άμεσες θα είναι οι αποφάσεις - όπως έχει προαναγγείλλει ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής - για εκπτώσεις στα εισιτήρια (κάρτες απεριορίστων διαδρομών) εκείνων που έχουν εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση.

Αν σου άρεσε κάνε