Οι νέοι θα εμβολιάζονται - και - σε πλαζ και πλατείες

Οι νέοι θα εμβολιάζονται - και - σε πλαζ και πλατείες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:22 Δημιουργία 30/06/21, 15:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Γκάζι» για να «τρέξουν» οι εμβολιασμοί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα πατάει η κυβέρνηση, τη στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί σοβαρή απειλή για τη χώρα, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για πιθανό 4ο «κύμα» , που θα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Τα προνόμιο της προπληρωμένης κάρτας των 150 ευρώ στις ηλικίες των 18-25 ετών έχει στόχο την κινητοποίηση των νέων, έτσι ώστε να συμβάλλουν με τη σειρά τους στο χτίσιμο ενός ικανοποιητικού τείχους ανοσίας, το οποίο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, ανεβαίνει πλέον σε ποσοστό 80%, τη στιγμή που το ινδικό στέλεχος θερίζει και προβλέπεται πως θα έχει κυριαρχήσει στην ΕΕ έως το τέλος Αυγούστου.

Άλλωστε, με βάση τα στοιχεία από τις χώρες, όπου έχει «μεταναστεύσει» η συγκεκριμένη μετάλλαξη, καταδεικνύεται ότι οι νέοι κάτω των 30 ετών είναι στο στόχαστρο.

Στο πλαίσιο αυτό, για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται οι εμβολιασμοί των νέων να γίνονται ακόμη και σε πλατείες και πλαζ.

Όπως δήλωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που συνοδεύει τον Βασίλη Κικίλια στο Ηράκλειο, όπου έχει επαφές με αυτοδιοικητικούς και λοιούς φορείς της Κρήτης, επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, κοντά στην κοινωνία, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ, για να εμβολιαστούν νέοι.

«Έχουμε επαφή με δημάρχους απομακρυσμένων δήμων που θα διαμορφώσουν αρχικά λίστες με τον πληθυσμό που θέλει να εμβολιαστεί, θα εφοδιάζουμε με εμβόλια και θα γίνεται εκεί ο εμβολιασμός. Ο κατ' οίκον εμβολιασμός είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες και το κάλεσμα στους γιατρούς θα γίνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί θα δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε οι πολίτες να έρχονται σε επαφή μαζί τους και να κανονίζουν τον εμβολιασμό», διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στην Κρήτη στις 6 Ιουλίου, θα έχει ως κωδική ονομασία και ως στόχο "Μήνυμα Υγείας-Γιορτή Ελευθερίας".

Πιο συγκεκριμένα, θα αφορά τους εμβολιασμούς ατόμων που είτε ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα, είτε επειδή ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, το επόμενο διάστημα θα το πράξουν σε κατ’ οίκον επισκέψεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό συμπολιτών μας και ότι καθίσταται σαφές ότι αποτελεί μια κοινή προσπάθεια, από την οποία δεν θα λείψει κανείς.

«Η Κρήτη είναι πρωτοπόρα και θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον εμβολιασμό», είπε ο υπουργός Υγεία.

Αν σου άρεσε κάνε