Στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έως τέλη Σεπτεμβρίου

Στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έως τέλη Σεπτεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:49 Δημιουργία 23/06/21, 18:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα επεκταθεί το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την τακτική ΓΣ του ΣΕΤΕ, όπου είχε συζήτηση με τον Γ. Ρέτσο.

«Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό μέτρο, εξ ου και δεν είχαμε αύξηση της ανεργίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «προφανώς και οι προκλήσεις θα παραμείνουν» και τονίζοντας πως «η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους τους κλάδους της οικονομίας, εφόσον αυτό απαιτηθεί».

«Πρέπει να περάσουμε όμως στο στάδιο της “αποσωλήνωσης” της οικονομίας χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις. Η εντύπωση που έχω είναι πως ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Και εγώ είμαι αισιόδοξος πως το β΄ εξάμηνο θα είναι καλύτερο του αναμενομένου για να φθάσουμε στο 50% των εσόδων του 2019» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Όσο καλύτερα πάει η οικονομία, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το δημοσιονομικό πλεόνασμα για να εφαρμόσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα και στο σκέλος της μείωση της φορολογίας.

Εξακολουθούμε να εκτιμούμε πως η ανάπτυξη το ‘21 θα είναι στο 3,6%. Θα αναθεωρήσουμε τη συγκεκριμένη πρόβλεψη μόνον, όταν έχουμε τις ακριβείς επιδόσεις του α' εξαμήνου. Καλύτερα να είμαστε μετριοπαθείς, παρά υπερφίαλοι».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Ανάκαμψης λέγοντας πως είναι μία μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας και την Ευρώπη συνολικά. «Ήταν μία τολμηρή πρόταση που καταθέσαμε πέρσι τον Μάρτιο και χρειάστηκε να ξεπεράσουμε προκαταλήψεις για να γίνει πραγματικότητα. Η Ελλάδα είναι από τις πολύ ωφελημένες χώρες, έχει να εισπράξει τα επόμενα χρόνια κοντά στα 32 δια. ευρώ. Είμαι ικανοποιημένος γιατί το σχέδιο μας ήταν από τα πρώτα που εγκρίθηκαν. Προφανώς αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει αναξιοποίητη. Σε αυτά τα ποσά να προσθέσετε και τους πόρους του επομένου ΕΣΠΑ» σημείωσε και προσέθεσε:

«Δημιουργείται ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο για να καλύψουμε το επενδυτικό κενό της προηγούμενης 10ετίας. Θέλουμε ο τουρισμός να παίξει κεντρικό ρόλο σε αυτήν την διαδικασία. Υπάρχουν όμως και προϋποθέσεις. Τουρισμός και προστασία του περιβάλλοντος πάνε πλέον χέρι χέρι».

Αν σου άρεσε κάνε