Στρατηγική συμμαχία Ελλάδας - Ινδίας: Στην Αθήνα το επόμενο διάστημα ο Ινδός ΥΠΕΞ

Στρατηγική συμμαχία Ελλάδας - Ινδίας: Στην Αθήνα το επόμενο διάστημα ο Ινδός ΥΠΕΞ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:38 Δημιουργία 09/06/21, 11:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την Αθήνα θα επισκεφθεί ο Ινδός ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μέσα από τις δηλώσεις του για την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ο κ. Δένδιας είπε:

«Κάναμε μία γενική κοινή κατόπτευση των θεμάτων της ευρύτερης περιοχής μας - της Τουρκίας, της Λιβύης, της Μέσης Ανατολής – και τον ενημέρωσα και για την προσεχή επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, κάτι το οποίο και για εμάς και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ιδιαίτερη σημασία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέγγιση Ελλάδος - Ινδίας, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς η Τουρκία έχει προσεγγίσει το Πακιστάν, υποστηρίζοντας όλες τις διεκδικήσεις του Ισλαμαμπάντ έναντι αυτών της Ινδίας.

Στόχος της Αθήνας είναι η οικοδόμηση μιας στρατηγικής σχέσης με την Ινδία που θα είναι «ασπίδα» απέναντι στη συμμαχία της Τουρκίας με το Πακιστάν.

Λεπτομέρειες για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της πολυπληθέστερης Δημοκρατίας στον πλανήτη, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.

Αν σου άρεσε κάνε