Πείραμα της Αστυπάλαιας: Τι θα ανακοινώσει σήμερα απ' το νησί ο Κ. Μητσοτάκης

Πείραμα της Αστυπάλαιας: Τι θα ανακοινώσει σήμερα απ' το νησί ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:17 Δημιουργία 02/06/21, 08:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την «πεταλούδα του Αιγαίου» πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις που αφορούν στα επόμενα ενεργειακά βήματα και την δημιουργία και άλλων «πράσινων και έξυπνων» νησιών στη χώρα.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας - Volkswagen, στο νησί θα παραδοθούν τα πρώτα πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Για τον Δήμο προορίζεται ένα αυτοκίνητο για τη μεταφορά των εργαζομένων και ένα σκούτερ ώστε οι τεχνικοί του να έχουν άμεση πρόσβαση ακόμη και στα πιο στενά σοκάκια του Κάστρου, ενώ από ένα όχημα θα δοθεί σε λιμενικό, αστυνομία και υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

astypalaia_project_art

Στόχος του προγράμματος είναι η αντικατάσταση των περίπου 1.500 συμβατικών οχημάτων που κυκλοφορούν σήμερα στην Αστυπάλαια, με νέα, ηλεκτρικά οχήματα, μέσω του νέου ειδικού συστήματος επιδοτήσεων που θα οδηγήσει σε χαμηλές τιμές αυτοκινήτων αλλά και σε ακόμα χαμηλότερες για τους φορτιστές.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει επίσης την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-astypalea που θα επιτρέπει στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις του νησιού να λάβουν σημαντικές επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Με «φόντο» την Αστυπάλαια ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αναδείξει τη σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην χώρα μας για την ανάπτυξη της οικονομίας, θα υπογραμμίσει ότι το ενδιαφέρον που παρατηρείται αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» για την Ελλάδα και θα επισημάνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας για το ασφαλές άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Θα αναφερθεί στο πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό και στην τήρηση των μέτρων ώστε το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου να γίνει με ασπίδες προστασίας από την πανδημία και για τους τουρίστες αλλά και τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Παρόντες στην εκδήλωση ενημέρωσης και παράδοσης, αναμένεται ότι θα είναι οι: Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, Γενική Γραμματέας Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, οι βουλευτές Δωδεκανήσου: Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Τσαμπίκα Ιατρίδη, και Γιάννης Παππάς, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος. Παρόν και ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Dr. Ernst Reichel, ενώ από τη Volkswagen τα στελέχη Lucas Casanovas Garcia (Διευθύνων Σύμβουλος SEAT), Nicole Mommsen (Επικεφαλής Volkswagen Communications), Michael Manske (Volkswagen Communications), Dr. Thomas Steg (Head of Public Affairs), Maik Stephan (Head Group Business Portfolio Management). Τέλος, παρόντες και Αντώνης Μαυριδόγλου (Αντιπρόεδρος) και Στέφανος Σίρτης (Διευθύνων Σύμβουλος) από την Κosmocar, επίσημη αντιπροσωπεία της Volkswagen στην Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε