Όλα τα βλέμματα στο «πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό»

Όλα τα βλέμματα στο «πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:58 Δημιουργία 28/05/21, 07:54
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σήμερα τα αποκαλυπτήρια του πιστοποιητικού - Σε ισχύ από 1η Ιουλίου στην Ευρώπη, νωρίτερα στην Ελλάδα - Αισιόδοξα μηνύματα από τον πρωθυπουργό για τη φετινή τουριστική σεζόν

Όλα τα «όπλα» με πρώτο το «πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό» που παρουσιάζεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει μια καλή τουριστική χρόνια.

Το «ψηφιακό πιστοποιητικό» που θα ισχύσει σε όλη την Ευρώπη από την 1η Ιουλίου, αλλά στην χώρα μας νωρίτερα, σηματοδοτεί το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων και θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στις κρατήσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ είναι οι διακρατικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ, την Κύπρο, ενώ πολύ πρόσφατα ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ότι οι Ρώσοι πολίτες που είναι εμβολιασμένοι με το Sputnik, είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε απόλυτα αισιόδοξος για μια καλή χρόνια και μέσω της εφημερίδα Bild, όπου παραχώρησε συνέντευξη, απηύθυνε πρόσκληση στους Γερμανούς πολίτες να επισκεφθούν την χώρα μας. «Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στους Γερμανούς πολίτες, τους κάλεσε στην Ελλάδα, λέγοντας: «Να έρθουν στην Ελλάδα. Μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει».

Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι φέτος θα έχουμε διπλάσιους τουρίστες σε σχέση με το 2020. «Πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε την Ελλάδα του 2021 ως μια διαφορετική χώρα από εκείνη του 2015 ή του 2010. «Δεν λειτουργούμε πια σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν “δάσκαλοι” που μας επιβλέπουν. Είμαστε μια κυρίαρχη χώρα. Παραμένουμε σε αυτό που αποκαλείται “παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα”, αλλά αν κοιτάξουμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε, είναι αλλαγές που θέλουμε εμείς να κάνουμε γιατί αποφασίσαμε πως είναι για το καλό της χώρα», επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η κυβέρνηση, τα Δωδεκάνησα έχουν ξεκινήσει ταχύτερα από άλλες περιοχές της χώρας στο επίπεδο των κρατήσεων, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να κινείται και η Χαλκιδική. Οι εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Τουρισμού είναι πως οι αφίξεις θα πυκνώσουν μετά την εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρώπη του «ψηφιακού πιστοποιητικού», ενώ και τα μηνύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ενθαρρυντικά.

Αν σου άρεσε κάνε