Μήνυμα «απογείωσης» για τον τουρισμό

Μήνυμα «απογείωσης» για τον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:20 Δημιουργία 20/05/21, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

«Όπως νικηφόρα μπήκε η χώρα μας σε αυτή τη δοκιμασία παρά τις βαριές απώλειες έτσι νικηφόρα θα βγει», δήλωσε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του εμβληματικού αεροδρομίου «Μακεδονία»

Μήνυμα αισιοδοξίας και απομάκρυνσης από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία απηύθυνε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του εμβληματικού αεροδρομίου «Μακεδονία», που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο μαζί με αλλά 13 περιφερειακά αεροδρόμια που εκσυγχρονίστηκαν - ανακατασκευάστηκαν έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους και είναι έτοιμα να υποδεχθούν Έλληνες και ξένους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στη χθεσινή εκδήλωση συνέδεσε τη λειτουργία των υπερσύγχρονων αεροδρόμιων με την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, κάνοντας μνεία στην ανάγκη τήρησης των μέτρων και υιοθέτησης προσεκτικών βημάτων.

«Βαδίζοντας προς την έξοδο από την κρίση του κορονοϊού τα αεροδρόμια μας γίνονται οι γέφυρες για ένα πιο αποδοτικό καλοκαίρι.... Όπως νικηφόρα μπήκε η χώρα μας σε αυτή τη δοκιμασία παρά τις βαριές απώλειες έτσι νικηφόρα θα βγει», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου και πρόσθεσε: «Η οδηγία από τον Πύργο Ελέγχου της κυβέρνησης είναι σαφής: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα χωρίς να πετάμε στα σύννεφα».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ξεχωριστή για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα και συμπλήρωσε: «Το ανακαινισμένο αεροδρόμιο "Μακεδονία" μπορεί να το πούμε και καινούργιο, είπε, αφού τα πάντα έχουν νέα μορφή και ιδιαίτερα ο νέος εντυπωσιακός τερματικός σταθμός, που έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του αεροδρομίου». «Το νέο, πλέον, αεροδρόμιο προσφέρει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 10.000.000 επιβατών ετησίως και αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές στο αεροδρόμιο και τη Θεσσαλονίκη», τόνισε. Επισήμανε, ακόμα, ότι υπήρξαν "αναταράξεις", "καταιγίδες" και "κενά αέρος" που χτύπησαν το εγχείρημα αναβάθμισης των αεροδρομίων, αναφερόμενος στην κριτική και τη στάση της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το 2015.

Είναι σαφές και από την τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στη φετινή τουριστική σεζόν.

Οι πιο μετριοπαθείς υπογραμμίζουν ότι το ξεκίνημα της τουριστικής κίνησης δεν θα γίνει αυτόματα και πως οι ξένοι θα κινηθούν προσεκτικά, μετρώντας την συνολική εικόνα της κάθε χώρας - προορισμού σε επίπεδο κρουσμάτων, αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν στις μικρές και μεγάλες τουριστικές μονάδες.

Ήδη, πάντως, το «ράλι» εμβολιασμών στην Ελλάδα, το «πράσινο πιστοποιητικό» που θα καθιερωθεί στη Ευρώπη μετά από επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης, η απόφαση της ΕΕ να δέχεται χωρίς προϋποθέσεις εμβολιασμένους πολίτες από τρίτες χώρες, καθώς και οι διακρατικές συμφωνίες που έχει η χώρα μας με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Σερβία, δημιουργούν ένα κλίμα μεγάλης αισιοδοξίας.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η σεζόν μπορεί και πρέπει να παραταθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με δεδομένες και τις κλιματολογικές συνθήκες στην χώρα μας.

Αν σου άρεσε κάνε