«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για SMS, λιανεμπόριο και ωράρια

«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για SMS, λιανεμπόριο και ωράρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:17 Δημιουργία 11/05/21, 08:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην τελική ευθεία για πλήρη άρση των περιορισμών - Αύριο οι αποφάσεις των λοιμωξιολόγων και οι σχετικές ανακοινώσεις - Στο τέλος της εβδομάδας η ισχύς του νέου καθεστώτος

Οι τελικές αποφάσεις για την αποστολή SMS στο 13033 όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών, για το μέλλον των συστημάτων click away και click inside στο λιανεμπόριο, καθώς μεταξύ άλλων και για την παράταση του ωραρίου ως προς τη λειτουργία της εστίασης και κατ’ επέκταση και για την παράταση κυκλοφορίας, «κλειδώνουν» στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη εκτός απροόπτου αναμένονται και οι σχετικέ επίσημες ανακοινώσεις, έτσι ώστε ως προς το τέλος της εβδομάδας να τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς ενόψει και της επανεκκίνησης του τουρισμού το Σάββατο, 15 Μαϊου.

Η κατάργηση των SMS στο 13033 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως επίσης και τα ψώνια δίχως ραντεβού.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εξετάζεται παράταση της κυκλοφορίας έως τα μεσάνυχτα, ώστε να δουλέψει περαιτέρω η εστίαση. Η παράταση αναμένεται να ισχύει με το άνοιγμα του τουρισμού και την άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Σχετικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις, καταλυτικό ρόλο θα παίξουν τα self tests, ειδικά για τη μετάβαση σε νησιά με πλοία, όπως και για τις μετακινήσεις με τρένα και αεροπλάνα.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης αναμένεται να δώσει τα πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν στον κλάδο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, οι επισκέπτες δεν θα εισέρχονται στην χώρα, δίχως αρνητικό μοριακό τεστ, έως 72 ώρες, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αναφορικά με τους εμβολιασμένους πολίτες και τα προνόμια, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται , αφότου ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού όλων των ενηλίκων, όπως ξεκαθάρισε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ. Πελώνη.

Αν σου άρεσε κάνε