Μεγαλύτερη ευελιξία για τους εμβολιασμένους πολίτες

Μεγαλύτερη ευελιξία για τους εμβολιασμένους πολίτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:05 Δημιουργία 10/05/21, 10:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ενδεικτικό είναι το σχέδιο επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων στις 17 Μαϊου μόνο για άτομα, που έχουν εμβολιαστεί, το οποίο και αποτελεί προπομπό σχετικών αποφάσεων

Προς περισσότερες «ανάσες ελευθερίας» για τους εμβολιασμένους πολίτες προσανατολίζεται η κυβέρνηση, κατά τα πρότυπα του Ισραήλ, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Ενδεικτικό είναι το σχέδιο επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων στις 17 Μαϊου μόνο για άτομα, που έχουν εμβολιαστεί.

Με το παραπάνω σενάριο να αποτελεί τον προπομπό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, για τους εμβολιασμένους πολίτες εξετάζεται μεγαλύτερη ελευθερία στα ταξίδια, ενδεχόμενη απαλλαγή από την υποχρεωτική διενέργεια των self-tests, σύσταση για ελεύθερες συναντήσεις με εξίσου εμβολιασμένες παρέες, καθώς και η δυνατότητα συμμετοχής τους σε συναυλίες και παρουσίας τους σε κλειστούς χώρους με πιο περιορισμένα μέτρα.

Μάλιστα, από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας χθες στο Open, δήλωσε ότι «σε κλειστούς χώρους γυμναστηρίων θα επιτραπεί πρώτα η εκγύμναση εμβολιασθέντων ακόμη και με τη μία δόση του εμβολίου».

Πάντως, προς το παρόν, η μόνη διαφοροποίηση που ισχύει στη χώρα μας μεταξύ όσων έχουν εμβολιαστεί και όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, είναι η απαλλαγή από την υποχρέωση της καραντίνας σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αν σου άρεσε κάνε