Ανοίγουν απόψε τα ραντεβού για τους 40-44 ετών με Astrazeneca

Ανοίγουν απόψε τα ραντεβού για τους 40-44 ετών με Astrazeneca

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:58 Δημιουργία 28/04/21, 18:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διαθέσιμα ραντεβού και μες στο Σαββατοκύριακο - Ήδη 9.142 συμπολίτες μας των 30-39 ετών έχουν εμβολιαστεί - «Δεν υπάρχουν πολίτες β' κατηγορίας, στους οποίους "ξεστοκάρουμε" τα εμβόλια», τόνισε ο Β. Κικίλιας, «απαντώντας» στο σχόλιο Τσίπρα

Ανοίγει από απόψε η πλατφόρμα για τα ραντεβού των συμπολιτών μας ηλικίας 40-44 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Astrazeneca.

«Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους συμπολίτες μας ηλικιακής ομάδας 40-44 με AstraZeneca. Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μέσα στο Σαββατοκύριακο», σημείωσε ο υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή, καθιερωμένη ενημέρωση.

Μάλιστα, ο Βασίλης Κικίλιας πρόσθεσε ότι «τον Μάιο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 30 ετών».

Σε ό, τι αφορά στους πολίτες μεταξύ 30 -39 ετών, ο υπουργός σημείωσε πως έχουν ήδη εμβολιαστεί 9.142 πολίτες.

«Αυτή την εβδομάδα, το πρόγραμμα εμβολιασμού σπάει καθημερινά το ρεκόρ εμβολιασμών ανά ημέρα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Επιταχύνουμε και θα φτάσουμε να αγγίξουμε τις 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Τον Μάιο θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο θα ξεπεράσουμε τα 3 εκατομμύρια» συνέχισε.

Ειδικότερα, κατά την τρέχουσα εδομάδα: Μ. Δευτέρα 61.574 εμβολιασμοί, Μ. Τρίτη: 61.859 εμβολιασμοί, σήμερα Μ. Τετάρτη θα ξεπεράσουμε τους 62.968 εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 Εμβολιαστικά Κέντρα, αυξάνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμών κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά.

Ο κ. Κικίλιας «απάντησε» δε εμμέσως στο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος», τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολίτες β' κατηγορίας για να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο.

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία». Τους ευχαριστώ δημοσίως για την προσφορά τους. Δεν διόρισα εγώ αυτή την Επιτροπή. Αυτή την επιτροπή τη διόρισε η κυβέρνηση Τσίπρα στις 17 Αυγούστου 2017. Πράγματι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες κι εγώ ανανέωσα τη θητεία τους στις 17 Αυγούστου 2020. Θεωρώ, λοιπόν, επειδή αυτοί έκαναν την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό και έχουν προσφέρει σε καίριες και δύσκολες στιγμές εξαιρετικές υπηρεσίες ότι δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά την καρδία, πρέπει να τους στηρίζουμε όλοι μας και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους «ξεστοκάρουμε τα εμβόλια». Αντιθέτως δίνουμε πρόσβαση στα εμβόλια σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε», επεσήμανε ο υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε