Κ. Μητσοτάκης: «Μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» το Σχέδιο Ανάκαμψης

Κ. Μητσοτάκης: «Μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» το Σχέδιο Ανάκαμψης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:19 Δημιουργία 28/04/21, 13:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, παραδίδοντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ένα usb stick με το σχέδιο Ελλάδα 2.0, το οποίο κατατέθηκε χθες το βράδυ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το σχέδιο αριθμεί πάνω από 4.100 σελίδες, γεγονός που αποτυπώνει τη λεπτομερή δουλειά που έχει γίνει. Σημείωσε ακόμη πως το ελληνική σχέδιο κατατέθηκε δεύτερο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Τόνισε, επίσης, πως «τους πόρους αυτούς δεν πρέπει να τους σπαταλήσουμε, αλλά να τους επενδύσουμε στο αύριο της Ελλάδας». «Θεωρώ ότι αυτόν τον κεντρικό σκοπό υπηρετεί το σχέδιο που καταθέσαμε πρόσθεσε.

Όπως είπε, «είναι μία πολύ σημαντική δουλειά που έχει γίνει από Έλληνες για Έλληνες, ένα σχέδιο που έχει τη δυνατότητα να αναδιατάξει πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας να διαθέσει σημαντικούς πόρους στην ψηφιακή μετάβαση στην προσπάθεια να μετατραπεί η ελληνική οικονομία σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα».

Αν σου άρεσε κάνε