Εν αναμονή των ανακοινώσεων για μετακινήσεις και SMS

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για μετακινήσεις και SMS

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:48 Δημιουργία 28/04/21, 08:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι, το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις για την άρση των διαδημοτικών και διαπεριφερειακών μετακινήσεων, καθώς και για την κατάργηση των SMS στο 13032

Στη σημερινή, καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα, αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με την απελευθέρωση των διαδημοτικών και διαπεριφερειακών μετακινήσεων, καθώς και για την κατάργηση των SMS στο 13033, ενώ συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Με ορίζοντα την 3η Μαϊου, οπότε και επαναλειτουργεί ο κλάδος της εστίασης, αναμένεται να αρθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων των πολιτών από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές, ενώ οι διαπεριφερειακές θα ανοίξουν, όπως προβλέπεται, στις 15 Μαϊου με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Μάλιστα, χθες η Αριστοτελία Πελώνη προανήγγειλε τις σχετικές ανακοινώσεις. Με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το θέμα του SMS θα εξεταστεί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες», ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα αποτελέσει παρελθόν ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων ισχύει τις καθημερινές, εξαιρουμένων των μετακινήσεων σε κομμωτήρια και καταστήματα. Επίσης, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης για σωματική άσκηση με τον κωδικό «6».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σημείωσε χθες Τρίτη ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι είμαστε «πολύ κοντά» στην πλήρη κατάργησή τους των SMS. Υπογράμμισε πως με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει η εστίαση, για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν. Όπως είπε, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Αν σου άρεσε κάνε