Α. Πελώνη: Στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών συμβάλουν τα self test - «Νωρίς» για το Πάσχα

Α. Πελώνη: Στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών συμβάλουν τα self test - «Νωρίς» για το Πάσχα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:44 Δημιουργία 13/04/21, 10:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πορεία της διάθεσης των self test αλλά και της υποχρεωτικής χρήσης τους και σε άλλους κλάδους εκτός της εκπαίδευσης, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στο MEGA την Τρίτη, η κ. Πελώνη, σημείωσε πως η ανταπόκριση από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ήταν πολύ θετική ενώ τα επιβεβαιωτικά rapid test δείχνουν ότι 9 στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά.

«Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας» συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η διάθεση των self test στους εργαζομένους και άλλων κατηγοριών όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες» ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς, αλλά και για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

Στην επάρκεια των self test αναφέρθηκε η κ. Πελώνη και σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων αυτών των ομάδων, για να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες.

«Έχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το «καυτό» θέμα του Πάσχα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι αρκετά νωρίς για τη λήψη των όποιων αποφάσεων και πως η κυβέρνηση θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις κρίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνο το διάστημα.

Αν σου άρεσε κάνε