Κατά προτεραιότητα σε μαθητές τα self tests

Κατά προτεραιότητα σε μαθητές τα self tests

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:51 Δημιουργία 31/03/21, 14:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην ΠτΔ

Κατά προτεραιότητα θα χορηγηθούν τα self tests στους μαθητές των σχολείων, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την τακτική επίσκεψή του στην ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αυτά τα self-tests, τα οποία ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να τα παραλαμβάνουμε πια τις επόμενες μέρες, να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων. Ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους στα σχολεία, έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά -ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά- στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για ένα σταδιακό, ελεγχόμενο άνοιγμα τις προσεχείς ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά, περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών».

«Θα αναμένουμε σήμερα τις εισηγήσεις της Επιτροπής, οι οποίες θα λάβουν υπόψη από τη μία, τα επιδημιολογικά δεδομένα –τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά- και από την άλλη το γεγονός ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση του κόσμου και ότι τα μέτρα εκ των πραγμάτων δεν τηρούνται πλήρως, κάτι το οποίο συμβαίνει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Και θα κινηθούμε ανάλογα, αφού ακούσουμε τους ειδικούς, όπως το κάνουμε πάντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία του ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει, ευχαριστώντας τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό.

Χαρακτηρίζοντας ως ενθαρρυντικό νέο, το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες είδαμε μια ισορροπία στις εισαγωγές και στα εξιτήρια των νοσοκομείων της Αττικής, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το μεγάλο ενθαρρυντικό νέο είναι η ίδια η διαδικασία του εμβολιασμού η οποία, όπως είπε, προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Δυστυχώς, είπε, δεν έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα εμβόλια, καθώς είναι γνωστό ότι υπήρξαν καθυστερήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην παράδοση των εμβολίων. Όμως, υποστήριξε, ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι Έλληνες προσέρχονται να εμβολιαστούν, τα εμβόλια έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

«Και από τον Απρίλιο που θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας, θα μπορούμε πολύ πιο γρήγορα να χτίσουμε αυτό το τείχος της ανοσίας το οποίο τελικά θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας», όπως διαβεβαίωσε.

Αν σου άρεσε κάνε