Απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων και λελογισμένη επιστροφή σε ανοιχτούς χώρους

Απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων και λελογισμένη επιστροφή σε ανοιχτούς χώρους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:16 Δημιουργία 30/03/21, 11:47
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Προτείνεται λελογισμένη επιστροφή σε ανοιχτούς χώρους - Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις - «Καλύτερο το φετινό Πάσχα» - «Να περάσουμε τον κάβο του Απριλίου», τονίζει ο Γ. Γεραπετρίτης

Η μεγάλη ψυχική κόπωση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown υποχρεώνει την κυβέρνηση να αλλάξει τη στρατηγική της εν μέσω μάλιστα κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας, προχωρώντας σε επανεκκίνηση κοινωνίας και οικονομίας εντός του Απριλίου, μήνα κατά τον οποίο υπολογίζεται ότι θα «τρέξουν» 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί.

Όπως διαμηνύουν παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου, η πρόταση αφορά λελογισμένη επιστροφή σε ανοιχτούς χώρους, με έμφαση σε δραστηριότητες που δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στη μετάδοση του ιού, με τήρηση πάντα των μέτρων, όπως χρήση μάσκας και αποστάσεις.

Μιλώντας για το νέο μείγμα μέτρων, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια μετατόπιση των μέτρων, προκειμένου να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης, υπογραμμίζοντας ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν κομμάτι της ζωή τους.

Μάλιστα ο κ. Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε ότι στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται, είναι και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια, το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους, όπως ακριβώς γράφει στο σημερινό ρεπορτάζ του το «Xrimaonline.gr».

Σχετικά με το Πάσχα, ο υπουργός ανέφερε ότι είναι πρώιμη η σχετική συζήτηση, υπογραμμίζοντας ότι «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό» και σημειώνοντας ότι «πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα».

«Αν ξεπεράσουμε τον κάβο του Απριλίου, θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα», δήλωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι σταδιακή.

Αν σου άρεσε κάνε