Σ. Ζαχαράκη: Επανεκκίνηση του τουρισμού από τις 14 Μαΐου

Σ. Ζαχαράκη: Επανεκκίνηση του τουρισμού από τις 14 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:29 Δημιουργία 27/03/21, 11:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο άνοιγμα του τουρισμού από τις 14 Μαΐου αλλά και την «πιλοτική» επανεκκίνησή του, αναφέρθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη,

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, η κ. Ζαχαράκη, έκανε λόγο για πιλοτική επανεκκίνηση με το Ισραήλ.

«Οι Ισραηλινοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου και με αρνητικό τεστ pcr τις τελευταίες 3 μέρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα».

Παράλληλα, αποκάλυψε, ότι σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό. «Πρέπει να επανεκκινήσει ο τουρισμός με ασφάλεια» σημείωσε η υφυπουργός.

Για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, οι τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ pcr αλλά ίσως και βεβαίωση για νόσηση από τον ιό.

«Όλα αυτά θα πιστοποιούνται με ένα πιστοποιητικό της ΕΕ» δήλωσε, λέγοντας ότι στις πύλες εισόδου της χώρας θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ.

Η υφυπουργός, δήλωσε πως υπάρχει και σκέψη να προηγηθούν στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι του τουρισμού. Εκτίμησε ότι η επικείμενη τουριστική σεζον θα έχει αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ενώ έκανε λόγο ότι πιθανόν η σεζόν να παραταθεί. «Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι» υποστήριξε.

Αν σου άρεσε κάνε