Από Μάιο-Ιούνιο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Από Μάιο-Ιούνιο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:02 Δημιουργία 22/03/21, 12:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Από τον Μάιο-Ιούνιο θα προστεθούν στο πρόγραμμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες, καθώς και ο γενικός πληθυσμός.

Αυτό σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία μεταξύ άλλων επανέλαβε ότι τον Απρίλιο οι διαδικασίες θα «τρέξουν» με επιπλέον 1,5 εκατ. εμβολιασμούς.

Η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις 6-7 ευρωπαϊκές χώρες με τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού και τους επισπεύδει ανάλογα με τις ροές των εμβολίων που φθάνουν. Ήδη έχουν γίνει πάνω από 1.430.000 εμβολιασμοί και μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν επιπλέον 1.500.000.

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε πως ξεκινούν οι εμβολιασμοί για πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, ενώ στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών και στις αρχές Απριλίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού των 65-69 ετών.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου, να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου όλοι οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, τόνισε η κυρία Πελώνη.

Αν σου άρεσε κάνε