Ανοίγουν κομμωτήρια, στις 9 το νυχτερινό lockdown τα ΣΚ και με ΙΧ για «6»

Ανοίγουν κομμωτήρια, στις 9 το νυχτερινό lockdown τα ΣΚ και με ΙΧ για «6»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:52 Δημιουργία 18/03/21, 14:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, η αλλαγή της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα – πιθανότερο σενάριο το νυχτερινό lockdown να ξεκινά στις 9 το βράδυ όπως και τις καθημερινές – καθώς και η μετακίνηση με αυτοκίνητο για τον κωδικό 6 στο 13033, που μέχρι σήμερα απαγορεύεται, είναι από τα πρώτα μέτρα αποσυμπίεσης, που φαίνεται να «κλειδώνουν», με ισχύ ήδη εντός των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, αποκλειστικά με ραντεβού και υπό αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ η αλλαγή του ωραρίου για την απαγόρευση κυκλοφορίας όπως και η επαναφορά των διαδημοτικών μετακινήσεων λέγεται πως θα ισχύσουν ήδη από το προσεχές Σάββατο.

Παράλληλα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανοίξουν και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Παρασκευή, αφότου συνεδριάσουν εκ νέου οι λοιμωξιολόγοι. Πρόκειται για ένα συντεταγμένο - προσεκτικό άνοιγμα δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο ενός «οδικού χάρτη» για την έξοδο από το γενικό lockdown, καθώς διαπιστώνεται πλέον ότι η καραντίνα είναι αδύνατον να επιβληθεί απόλυτα και να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Έτσι, μεταξύ ενός συντεταγμένου ανοίγματος και των ανεφάρμοστων περιορισμών, επιλέγεται το πρώτο.

Παρά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων και την ασφυκτική πίεση που υφίστανται τα νοσοκομεία της χώρας, κυβέρνηση και επιστήμονες φαίνεται να συμφωνούν στο ότι δεν έχει νόημα η παράταση ενός συνολικού lockdown από την στιγμή που δεν τηρείται.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που υπάρχουν, όταν η αγορά άνοιξε και οι πολίτες τηρούσαν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής η κατάσταση δεν ήταν τόσο επιβαρυμένη.

Την ίδια ώρα, πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η κυβέρνηση, είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής. Οι εισαγωγές ασθενών αυξάνονται σταθερά και στις απλές κλίνες, ενώ οι κενές ΜΕΘ είναι πλέον ελάχιστες.

Από την πλευρά του, μάλιστα, ο κ. Κικίλιας προχώρησε χθες σε νέα συμφωνία με ιδιωτικά θεραπευτήρια, προκειμένου να υποστηριχτεί το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ ταυτόχρονα έδωσε διορία 48 ωρών σε ιδιώτες γιατρούς για να προσφέρουν οικειοθελώς τις υπηρεσίες τους, σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε ότι θα καταφύγει στο μέτρο της επίταξης.

Αν σου άρεσε κάνε