Lockdown: Αναζητούνται «βαλβίδες αποσυμπίεσης» χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση

Lockdown: Αναζητούνται «βαλβίδες αποσυμπίεσης» χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:14 Δημιουργία 17/03/21, 09:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αναζητούνται «βαλβίδες αποσυμπίεσης» χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση. Αυτό είναι το μήνυμα, που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου με φόντο τα σενάρια περί χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν την Παρασκευή για τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Όπως εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση την Τετάρτη, «προφανώς υπάρχει πίεση. Σημειώνεται μια έξαρση. Το έχουμε δει αυτό και μέρες. Περιμένουμε να δούμε αν αυτή η αύξηση της θετικότητας, είδατε αύξηση στα κρούσματα και στους διασωληνωμένους, είναι κάτι συγκυριακό, δηλαδή οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω τριημέρου οι συμπολίτες μας δεν έκαναν αρκετά τεστ και έσπευσαν χθες, ή αν είναι κάτι άλλο που πρέπει να πρέπει να προβληματίσει σε βάθος χρόνου».

Επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει κόπωση στην κοινωνία, η ίδια τόνισε ότι «δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι τα μέτρα έχουν λειτουργήσει, στο βαθμό που εφαρμόζονται. Προφανώς η επιτροπή χρειάζεται περισσότερα στοιχεία στα χέρια της».

Αναζητούνται, όπως εξήγησε, «βαλβίδες αποσυμπίεσης, κάποιοι πιο έξυπνοι τρόποι για την τήρηση των μέτρων και ένας ορίζοντας για σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων που δεν θα γίνει σήμερα και αύριο και ούτε θα γίνει με τον τρόπο που φανταζόμαστε ότι ξαφνικά θα ανοίξουν δηλαδή τα πάντα», υπογράμμισε η κυρία Πελώνη.

Απαντώντας σε ερώτηση ότι «βαλβίδες αποσυμπίεσης» χρειάζεται και το σύστημα υγείας, η ίδια επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας και έχει τεθεί σε ισχύ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, προαναγγέλλοντας περαιτέρω συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Αν σου άρεσε κάνε