Αλ. Τσίπρας: Απελπιστική η κατάσταση στο ΕΣΥ - «Έχουμε ακόμα ανηφόρα μπροστά μας»

Αλ. Τσίπρας: Απελπιστική η κατάσταση στο ΕΣΥ - «Έχουμε ακόμα ανηφόρα μπροστά μας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:51 Δημιουργία 16/03/21, 19:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM
Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε μέσω ανάρτησής του ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας.
«Παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα σε lockdown, η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι απελπιστική, ίσως στη χειρότερη στιγμή του από την αρχή της πανδημίας. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά και την ίδια ώρα δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι, περιμένοντας να βρεθεί κλίνη. Χιλιάδες χειρουργεία ακυρώνονται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς με άλλες σοβαρές παθήσεις» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τονίζοντας πως «μέσα σε αυτήν την κατάσταση, ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, που παραμένουν 'covid free'».

«Και όλα αυτά γιατί ένα χρόνο μετά, ακόμη δεν υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση και άρα καμία αξιόπιστη εικόνα για τη διασπορά του ιού. Ακόμη δεν υπάρχει συνταγογράφηση στα τεστ. Ακόμη συνεχίζονται οι δραματικές εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μπροστά σε αυτήν τη δραματική κατάσταση αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις, που μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε ακόμη δύσκολη ανηφόρα μπροστά μας στη μάχη με τον ιό» αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στον ίδιο τον κύριο Μητσοτάκη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό «έστω και τώρα να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων. Να ξεχάσει, έστω για λίγο, το φανατισμό του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και να ασχοληθεί με τις ζωές και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα σε lockdown, η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι απελπιστική, ίσως στη χειρότερη...

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, March 16, 2021
Αν σου άρεσε κάνε