Αρ. Πελώνη: Μόνο η στρατιωτική παρέλαση την 25η Μαρτίου

Αρ. Πελώνη: Μόνο η στρατιωτική παρέλαση την 25η Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:25 Δημιουργία 11/03/21, 15:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Χωρίς την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα εορταστεί η φετινή 25η Μαρτίου, λόγω της πανδημίας και των αυστηρών μέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Αριστοτελία Πελώνη, φέτος θα διεξαχθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, λόγω της πανδημίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημείωσε πώς «είμαστε σε μια δύσκολη τελευταία φάση αυτής της περιπέτειας. Θα έχουμε πίεση τουλάχιστον για τις επόμενες 10 ημέρες. Δεν θα γίνουν παρελάσεις
Μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Aθήνα με αυστηρή τήρηση των υγιειονομικών πρωτοκόλλων, θα είναι ένα ποιοτικό και περήφανο θέαμα.»

Άλλωστε εδώ και καιρό είναι γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης για την στρατιωτικη παρέλαση της Αθήνας για συμβολικούς λόγους καθώς συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αν και αρχικά είχε κυκλοφορήσει σενάριο για παρέλαση στο Τατόι τελικά θα γίνει εκεί που γίνεται πάντα δηλαδή στο Σύνταγμα.Μάλιστα έχουν προσκληθεί και υψηλές προσωπικότητες ανάμεσα του ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν όσο και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπας Κάρολος.

Ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις αφού οι παρουσίες θα κριθούν τόσο από τον κορονοϊό όσο και από τις υπόλοιπες πολιτικές υποχρεώσεις καθώς την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής στην ημερήσια διάταξη της οποίας θα είναι και οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.

Αν σου άρεσε κάνε