Αρ. Πελώνη μετά τα νούμερα σοκ: Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για «άνοιγμα»

Αρ. Πελώνη μετά τα νούμερα σοκ: Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για «άνοιγμα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:16 Δημιουργία 10/03/21, 10:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για άνοιγμα της αγοράς πριν από το τέλος του μήνα και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, με φόντο το σοκ των 3.215 χθεσινών κρουσμάτων κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Αρ. Πελώνη αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και εξήγησε ότι με αυτά τα νούμερα, το άνοιγμα αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης.

Όπως είπε η ίδια, υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες, γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών.

Ωστόσο, όπως είπε, όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Αναφερόμενη στη γιορτή της 25ης Μαρτίου και το ερώτημα εάν θα γίνει φέτος παρέλαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη ημέρα, δεν θέλησε, ωστόσο, να αποκαλύψει περισσότερα.

Αν σου άρεσε κάνε