Σκηνικό όξυνσης με «πλατείες νέο-αγανακτισμένων» «βλέπει» η κυβέρνηση

Σκηνικό όξυνσης με «πλατείες νέο-αγανακτισμένων» «βλέπει» η κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:11 Δημιουργία 10/03/21, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, προσλαμβάνουν οι συνεχιζόμενες αναταραχές σε συνοικίες της πρωτεύουσας με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα αλλά και το περιστατικό αστυνομικής βίας στην Νέα Σμύρνη.

Η κυβέρνηση «βλέπει» πίσω από τις αναταραχές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι στη ΝΔ που κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με την ανοχή που επιδεικνύει απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, επιχειρεί να «στήσει» νέες πλατείες αγανακτισμένων.

Ο πρωθυπουργός με προσωπική του δήλωση αργά χθες το μεσημέρι κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ τον κατηγόρησε ότι υπονομεύει τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού για τον έλεγχο της πανδημίας. «Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ» - τόνισε ο κ. Μητσοτάκης - «για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ». «Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να "δέχεται το ρίσκο" για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», κατέληξε.

Ο κ. Μητσοτάκης αποδέχτηκε την πρόσκληση - πρόκληση του κ. Τσίπρα και θα απαντήσει την Παρασκευή στην ερώτηση που του κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδικάσει την βία από όπου κι αν προέρχεται, θα θέσει το θέμα Κουφοντίνα και θα ζητήσει την ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, ενώ θα επισημάνει την παρουσία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της κατάληψης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει επίσης συγκεκριμένα μέτρα για την τιμωρία των αστυνομικών που θα κινούνται πέρα από τα όρια του νόμου, μέτρα που θα στηρίζονται στο πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου που λειτούργησε γι’ αυτό τον σκοπό, χωρίς ωστόσο να υλοποιηθούν οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε.

Στο «κοκτέιλ» της πολιτικής έντασης θα πρέπει να προστεθεί και η επιλογή της πλειοψηφίας να προχωρήσει στην αίτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τον Νίκο Παππά και τους χειρισμούς που έκανε την περίοδο της έκδοσης τηλεοπτικών αδειών με επίκεντρο και εκείνη την περίοδο με τον εργολάβο, Χρήστο Καλογρίτσα.

Θεωρείται, βέβαιο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερμηνεύσει την κίνηση αυτή ως αντιπερισπασμό, ενώ αντίθετα η ΝΔ θα επιχειρήσει να παρουσιάσει μια εικόνα διαπλοκής της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αν σου άρεσε κάνε