Μέτρα ενίσχυσης και στήριξης του ελληνικού #metoo

Μέτρα ενίσχυσης και στήριξης του ελληνικού #metoo

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:41 Δημιουργία 26/02/21, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με μια δέσμη μέτρων ενίσχυσης και στήριξης του ελληνικού «metoo» απαντά ο πρωθυπουργός στις πολιτικές επιθέσεις που δέχθηκε τα τελευταία 24ωρα και οι οποίες άγγιξαν τα όρια της χυδαιότητας.

Στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που προκάλεσε ο ίδιος, ο κ. Μητσοτάκης αφού κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αποκηρύξει τα όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο αλλά και σε μερίδα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό τίτλο τον «ΝΔ παιδεραστές», ζητώντας από όλα τα κόμματα να αποδοκιμάσουν τέτοιους είδους πρακτικές, προανήγγειλε: αυστηροποίηση ποινών, την ίδρυση του metoo.gov.gr, μητρώο για επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με ανήλικους, καθώς και υποχρεωτικό κώδικα δεοντολογίας για επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, οι εν λόγω ενέργειες «έχουν ένα διπλό στόχο: Πρώτον, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το νομικό οπλοστάσιο της χώρας για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων του παρελθόντος και του παρόντος. Αλλά κυρίως να αποτραπούν τα εγκλήματα του μέλλοντος, δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης σε κάθε πολίτη».

Αναλυτικά, τα μέτρα που παρουσίασε χθες ο κ. Μητσοτάκης έχουν ως εξής :

-Αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Σε ό,τι δε αφορά τους ανήλικους, η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος, με νέα ηλικιακά όρια. Ενώ συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται πια κατά προτεραιότητα.

-Εγκαινιάζεται μία κεντρική διαδικτυακή πύλη, το metoo.gov.gr, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι πολιτικές της κυβέρνησης γύρω από αυτό το θέμα.

-Τη δημιουργία chat, όπου θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να καταδικάσει τις «εμετικές» αναρτήσεις βουλευτών του κόμματός του, όπως του Παύλου Πολάκη και της Σουλτάνας Ελευθεριάδου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι το Μέγαρο Μαξίμου διακινεί ανήλικα προσφυγόπουλα σε παιδεραστές.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος ζήτησε από βουλευτή της ΝΔ να ανακαλέσει την λέξη «κίναιδος», που χρησιμοποίησε και διερωτήθηκε, εάν θα πράξει κάτι αντίστοιχο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, ο πρωθυπουργός στήριξε απόλυτα για μια ακόμη φορά την υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη, σημειώνοντας ότι έχει προσφέρει σημαντικό έργο και πως οι επικοινωνιακές αστοχίες της στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δεν αποτελούν λόγο αποπομπής της από την κυβέρνηση.

Αν σου άρεσε κάνε