Άγκυρα: Ελληνικά F-16 πάνω από το Τσεσμέ – Διαψεύδει η Αθήνα

Άγκυρα: Ελληνικά F-16 πάνω από το Τσεσμέ – Διαψεύδει η Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:42 Δημιουργία 23/02/21, 16:37

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας περί «παρενόχλησης» του ωκεανογραφικού πλοίου «Τσεσμέ» εκτόξευσε η Άγκυρα.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας αντέκρουσαν τις τουρκικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, τέσσερα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από το «Τσεσμέ», το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην περιοχή της NAVTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία, στο Αιγαίο πέλαγος, σε διεθνή ύδατα. Κατά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε αερομαχία ελληνικών – τουρκικών μαχητικών.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ (φωτ.), ανέφερε πως «δυστυχώς είναι μια από τις συχνές παρενοχλήσεις της Ελλάδας. Εμείς έχουμε δικούς μας κανόνες. Απαντήσαμε με τον κατάλληλο τρόπο στο πλαίσιο αυτών των κανόνων».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», από την πλευρά τους, πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία πτητική δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή που βρίσκεται το «Τσεσμέ».

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η εκπαιδευτική δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι αρκετά μίλια νοτιοδυτικά από την περιοχή. Υπογράμμιζαν επιπλέον ότι δεν πέταξαν ελληνικά μαχητικά πάνω από το «Τσεσμέ», ούτε και έφτασαν τουρκικά μαχητικά στο σημείο.

Αν σου άρεσε κάνε