Γεννηματά: «Το ελληνικό #MeToo να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο»

Γεννηματά: «Το ελληνικό #MeToo να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:50 Δημιουργία 22/02/21, 20:07

Διαδικτυακή περιοδεία πραγματοποίησε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά η οποία μίλησε με τηλεδιάσκεψη με παραγωγικούς φορείς για την Οικονομία ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Λιγνάδη.

Η κ. Γεννηματά ξεκίνησε από την υπόθεση Λιγνάδη όπου επανέλαβε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιδράσει και δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη. «Το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε τα θύματα», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενη στην πανδημία τόνισε ότι η κυβέρνηση δρα με την αντίληψη του ράβε-ξήλωνε και με οριζόντια περιοριστικά μέτρα και πρόσθεσε ότι είναι όσο ποτέ απαραίτητο να υπάρξει πολιτική συνεννόηση γύρω από ένα Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπισή της .

Η κατάσταση στην οικονομία

Η κυρία Γεννηματά στα θέματα της οικονομίας ξεκαθάρισε ότι πως τα δεδομένα που διαμορφώνονται για το 2021 δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. «Η απειλή για χιλιάδες λουκέτα και μαζική ανεργία, που θα βρούμε μπροστά μας όταν ανοίξει η οικονομία, είναι υπαρκτή», είπε ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εμμένει σε μέτρα που είτε στηρίζουν μόνο τους λίγους και ισχυρούς και δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα.

Προτάσεις για την επόμενη ημέρα:

- Από τα προγράμματα της επιστρεπτέας προκαταβολής το 70% των ποσών που έχει λάβει κάθε επιχείρηση να θεωρηθεί ενίσχυση ΕΝΙΣΧΥΣΗ και το 30% δάνειο.

- Όταν ανοίξουν οι δραστηριότητες να γίνει επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν για 6 μήνες.

- Ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών σε δημόσιο- ασφαλιστικά ταμεία και κούρεμα του 30% της οφειλής για όσους είναι συνεπείς στη ρύθμιση.

- Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση - τουρισμό στο 6% για όλο το 2021.

- Αναστολή για όλο το έτος των διατάξεων για τους πλειστηριασμούς Α' κατοικίας.

- Για όσους εργαζόμενους παραμένουν σε αναστολή εργασίας κάλυψη του 100% του μισθού τους με όριο τα 1.000 ευρώ.

- Ειδικό επίδομα όπως το 2020 για αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες χωρίς τις περικοπές που έγιναν.

- Επίδομα ανεργίας για 4 μήνες ,σε όλους τους άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ και σε όσους εποχιακά εργαζόμενους στον Τουρισμό δεν καλύπτονται.

- Ένταξη των αγροτών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν στα μέτρα στήριξης.

Ακόμη η κ. Γεννηματά επέκρινε τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα του Ταμείου Ανάκαμψης. Την κατηγόρησε πως αποφεύγει συστηματικά το διάλογο έχοντας παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, που ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε., αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε