Στο «μικροσκόπιο» ΔΕΔΗΕ και τοπική αυτοδιοίκηση για τα... σκοτάδια στην Αττική

Στο «μικροσκόπιο» ΔΕΔΗΕ και τοπική αυτοδιοίκηση για τα... σκοτάδια στην Αττική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:52 Δημιουργία 17/02/21, 14:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την πλήρη εκτόνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν και εξακολουθούν να πλήττουν την χώρα αναμένει η κυβέρνηση, προκειμένου να κάνει «ταμείο» και να διαπιστώσει, που υπήρξαν λάθη και παραλείψεις.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, το κεντρικό πρόβλημα αφορά τη λειτουργία του ΔΕΔΗΕ και την ηλεκτροδότηση συγκεκριμένων περιοχών της Αττικής.

Όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις που έχουν ήδη κάνει τεχνοκράτες της ΔΕΗ και στελέχη του υπουργείου Ενέργειας, το πρόβλημα προέκυψε από τα δέντρα που κατέρρευσαν υπό το βάρος του χιονιού και έπεσαν πάνω σε γραμμές της ΔΕΗ.

Η ευθύνη για τη μη προετοιμασία της κρατικής μηχανής βαραίνει προφανώς τον ΔΕΔΗΕ αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ με αφορμή την κακοκαιρία αποκαλύφτηκε και το δαιδαλώδες πλαίσιο, που ισχύει για την κοπή δένδρων που βρίσκονται κοντά σε καλώδια της ΔΕΗ.

Όλο αυτό το πακέτο των προβλημάτων αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο συσκέψεων που θα δίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο υπουργείο Ενέργειας, καθώς τώρα προέχει η ηλεκτροδότηση το ταχύτερο δυνατόν δεκάδων περιοχών (κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής) που βρίσκονται ήδη για δεύτερο 24ωρο στο σκοτάδι.

Ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη χθες στα γραφεία της πολιτικής προστασίας, έθεσε ως προτεραιότητα την ηλεκτροδότηση των περιοχών που δεν έχουν ρεύμα και ζήτησε από όλους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο.

«Συνιστούμε» - είπε χαρακτηριστικά - «μεγάλη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις, να αποφεύγονται όλες οι περιττές μετακινήσεις. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατόν για να κρατήσει τους δρόμους ανοικτούς. Και βέβαια η μεγάλη μας έγνοια είναι η ηλεκτροδότηση όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, ειδικά στην Αττική». Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να δείξουν υπομονή για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο, το οποίο πράγματι είναι πρωτόγνωρο.

Αν σου άρεσε κάνε