Ρελανς Βούλτεψη προς ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο της ΕΡΤ

Ρελανς Βούλτεψη προς ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο της ΕΡΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 17/02/21, 12:45

Απάντηση στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο της κρατικής τηλεόρασης επιχείρησε να δώσει το πρωί της Τετάρτης η Σοφία Βούλτεψη, σε δηλώσεις της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου επί της τροπολογίας κατέθεσε η αντιπολίτευση για τον διορισμό διοίκησης της ΕΡΤ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα», η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε πώς η ΝΔ από το 2014, είχε ιδρύσει ένα εποπτικό συμβούλιο, από το οποίο προέκυπτε με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και το νομικό συμβούλιο του κράτους ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ.

Ωστόσο, όπως είπε η κ. Βούλτεψη, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην κυβέρνηση το κατήργησε και διόρισε ο τότε αρμόδιος υπουργός στις θέσεις αυτές συγκεκριμένα πρόσωπα.

Συμπλήρωσε δε, πως δεν άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ την ΕΡΤ, αλλά η ΝΔ που ίδρυσε τη δημόσια τηλεόραση και μετά τη ΝΕΡΙΤ. Η ίδια, πάντως, δεν φάνηκε αρνητική σε ένα ενδεχόμενο να γίνονται προκηρύξεις για τις θέσεις, πράγμα που όπως είπε ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση.

«Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να υπάρχει ένα συμβούλιο στο οποίο θα πηγαίνουν τα πρόσωπα και να γίνεται προκήρυξη». Πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να βρουν μια θεσμική λύση για τους διορισμούς.

Στα θέματα της δικής της αρμοδιότητας, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στις δομές φιλοξενίας. Παρότι όπως είπε υπάρχει θέρμανση στα καταλύματα, είναι δύσκολες οι συνθήκες.

Αν σου άρεσε κάνε