Ντ. Μπακογιάννη: Τα δύο σωστά και το ένα λάθος της Ευρώπης για τα εμβόλια

Ντ. Μπακογιάννη: Τα δύο σωστά και το ένα λάθος της Ευρώπης για τα εμβόλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:49 Δημιουργία 13/02/21, 12:43

«Δύο σωστά και ένα λάθος» στην ευρωπαϊκή πολιτική για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωνοϊού διαπιστώνει η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Να συμφωνήσουμε ότι η Ευρώπη έκανε δυο πράγματα σωστά και ένα λάθος. Διαπραγματεύτηκε για όλη την Ευρώπη και πέτυχε μια καλή τιμή για τα εμβόλια. Το λάθος είναι ότι στην προσπάθεια της για διαπραγμάτευση πληρώνουμε αυτήν την καθυστέρηση» δήλωσε.

Η κυρία Μπακογιάννη επεσήμανε ότι «βλέπουμε επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ» καθώς «ξεπεράσαμε χθες τους 500.000 εμβολιασμούς» και πλέον «το στοίχημα είναι οι γραμμές εμβολιασμών να γίνουν περισσότερες.»

«Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι η πολιτική που ακολουθείτε από όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να έχουμε κάνει καλύτερα διότι η Ελλάδα δεν «κοκκίνισε» ποτέ, ούτε στο πρώτο κύμα της πανδημίας αλλά ούτε στο δεύτερο» τόνισε.

Στην αντιπολίτευση η κυρία Μπακογιάννη «χρεώνει» ελλιπή αντανακλαστικά. «Αυτά που λέει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μηδενική ανταπόκριση στην κοινωνία. Τη μία κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί δεν άνοιξε η αγορά και πνίγεται η οικονομία και την άλλη την κατηγορούν γιατί άνοιξε και αυξάνεται η πανδημία»

Όσον αφορά την την Παιδεία «το ερώτημα είναι ένα», όπως ανέφερε. «Μια χώρα που περνάει μια πανδημία ένα χρόνο τώρα θα σταματήσει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια; Και η απάντηση μας ευθέως και κατηγορηματικά είναι όχι . Η χώρα πρέπει να προχωρήσει, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν.»


Για τα ελληνοτουρκικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε παγκοσμίως έναν από τους δυσκολότερους γείτονες. Η Τουρκία πιστεύει στην επίδειξη δύναμης και όχι στο διεθνές δίκαιο.»

«Το ταμείο είναι μείον για τον Ερντογάν. Βρίσκεται σήμερα υπό πολύ μεγάλη πίεση από Αμερική όπου έχουν προχωρήσει οι κυρώσεις αλλά και Ρωσία που δεν πρόκειται να αποδεχτεί την μη τήρηση των συμπεφωνημένων» τόνισε και συμπλήρωσε πως «το θέμα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο πολύ οι κυρώσεις όσο το αν υπάρχει προοπτική θετικής ατζέντας με την Τουρκία.»

«Οι δηλώσεις Ερντογάν είναι σαν το εκκρεμές. Τη μια μέρα δηλώνει το πόσο αγαπάει την Ευρώπη και την Ελλάδα και την άλλη μέρα μας λέει ότι δεν μιλάει με τον Μητσοτάκη και ότι είναι απαράδεκτος… Έναντι αυτού η Ελλάδα είναι σταθερή»

«Πετύχαμε τις διερευνητικές επαφές που στην αρχή δεν τις ήθελαν οι Τούρκοι. Ταυτόχρονα όμως ενισχύουμε την άμυνα μας» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Η εικόνα του σημερινού Ερντογάν είναι η εικόνα του ανθρώπου που βρίσκεται κάτω από τρομακτική πίεση».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την οικονομία διαπιστώνει τρεις μεγάλες αλλαγές:

1 «Η Ελλάδα πέρασε στην ψηφιακή εποχή, και φανταστείτε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ενός χρόνου»
2 «Δεν είμαστε εμείς πλέον το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη το οποίο το βαράνε όλοι και προσπαθούν στο κεφάλι μας απάνω να βρούνε συνταγές για να σωθούν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες»
3 Ταμείο ανάκαμψης. « όλο το στοίχημα για εμάς είναι πως θα προχωρήσουμε και ένα ΕΣΠΑ και ένα ταμείο ανόρθωσης να τα απορροφήσουμε σωστά και γρήγορα».

Πηγή: Θέμα 104,6

Αν σου άρεσε κάνε