Σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο

Σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:20 Δημιουργία 04/02/21, 12:49

Εν αναμονή των αποφάσεων για την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, οι τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν, αναφέρουν ότι εξετάζεται το σενάριο της απαγόρευσης μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική, ωστόσο καθώς η πρωτεύουσα είναι μία ειδική περίπτωση, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι φοβούνται πως η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ενδεχομένως και να εντείνει τον συνωστισμό.

Ωστόσο, πληροφορίες λένε ότι στο τραπέζι βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται και να κλείσουν τα Γυμνάσια και οι μαθητές να συνεχίσουν τη διδασκαλία μέσω της τηλεκπαίδευσης και πάλι. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως και το ζήτημα των σχολείων να επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Πάντως, οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως η απόφαση για τα ανοιχτά σχολεία μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή.

Αύριο, Παρασκευή, μέχρι το μεσημέρι οι λοιμωξιολόγοι θα έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση για τα μέτρα, που θα πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση της πανδημίας. Οι επιστήμονες ανησυχούν έντονα για την κατάσταση που επικρατεί ειδικά σε τρεις περιφέρειες της χώρας: την Αττική, την Αχαϊα και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, το μέτρο που προκρίνεται αυτή την ώρα από τους επιστήμονες είναι το lockdown στο λιανεμπόριο. Ουσιαστικά, η ανάκληση των μέτρων του click away και του click in shop στις «κόκκινες περιοχές», με στόχο να μειωθεί η κινητικότητα.

Η καταρχήν συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων θα γίνει απόψε και αύριο μέχρι το μεσημέρι θα κατατεθεί η εισήγηση προς την κυβέρνηση, έτσι ώστε το απόγευμα της Παρασκευής να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον κ. Χαρδαλιά. Τα νέα μέτρα είναι βέβαιο ότι θα ισχύσουν από το πρωί του Σαββάτου , καθώς - όπως είχε γράψει χθες το Χrimaonline.gr - κυβέρνηση και επιστήμονες θέλουν να προλάβουν το Σαββατοκύριακο και τον ήπιο καιρό που θα επικρατήσει, γεγονός που μοιραία θα οδηγήσει τους πολίτες εκτός σπιτιού.

Το στίγμα των προθέσεων της επιτροπής έδωσε χθες ο επικεφαλής της, καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. «Δεν έχει τελειώσει ο ιός. Είναι εδώ. Και θα μας πιέζει κι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν 80 με 100 νέες νοσηλείες σε ΜΕΘ πανελλαδικά. Παράλληλα ο καθηγητής τόνισε ότι έχει συγκροτηθεί δίκτυο παρακολούθησης των μεταλλάξεων και ιδίως των πολλαπλών παραλλαγών του ιού και πρόσθεσε ότι «αν επικρατήσει το variant (σ.σ. μεταλλαγμένο στέλεχος) στην χώρα μας μπορεί να έχουμε πρόβλημα έως και τις αρχές Μαρτίου».

Αν σου άρεσε κάνε