Ανοιχτό από την κυβέρνηση το ολικό lockdown στην Ελλάδα

Ανοιχτό από την κυβέρνηση το ολικό lockdown στην Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 02/02/21, 10:03

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή ολικού lockdown στην Ελλάδα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα μας άφησε το πρωί της Τρίτης ο Χρήστος Ταραντίλης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχουμε σήμερα τέτοια εικόνα, αλλά αύριο μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν».

«Είμαστε μια κυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα και το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στις συνθήκες» πρόσθεσε ο κ. Ταραντίλης.

Μιλώντας για την κατάσταση στο σύστημα υγείας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η επιβάρυνση δεν είναι ακόμα μεγάλη αλλά παίζει ρόλο στην απόφασή μας».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής «έξυπνων λύσεων» για την εφαρμογή σκληρότερων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού εξηγώντας ότι «οι έξυπνες λύσεις συζητούνται και με βάση τις εισηγήσεις αποφασίζουμε».

Ερωτηθείς, τέλος, για την πορεία των εμβολιασμών ο Χρήστος Ταραντίλης εξήγησε ότι όλα εξαρτώνται από τη ροή της παραλαβής των εμβολίων. «Αν δεν έχουμε ροές εμβολίων για να ανοίξουμε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα δεν θα ανοίξουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε