Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:30 Δημιουργία 05/01/21, 14:49

Έκκληση η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της όσον αφορά το «αντάρτικο» της Ιεράς Συνόδου για τα Θεοφάνεια εν μέσω ενός πιο σκληρού lockdown την τρέχουσα εβδομάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά τη σημερινή τους συνάντηση, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Εκκλησία να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ενόψει και της επαναλειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 11 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κράτησε χαμηλούς τόνους, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση πως η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΣτΕ για να ανοίξουν οι ναοί τα Θεοφάνεια. Ευχήθηκε «συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία» στη νέα κυβέρνηση.

«Ζητάμε τη συνεργασία της Εκκλησίας. Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θ' αναθεωρήσει τη στάση της», τόνισε στο μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Ο καθένας θα πρέπει ν' αναλάβει τις ευθύνες του κι αυτό ισχύει και για την Εκκλησία, η οποία πλήττεται και υπομένει τις συνέπειες της πανδημίας, όπως όλη η κοινωνία», σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε