Δεν πάει ο Ιερώνυμος στην ορκωμοσία των υπουργών

Δεν πάει ο Ιερώνυμος στην ορκωμοσία των υπουργών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:06 Δημιουργία 05/01/21, 09:00

Ως «άδειασμα» της κυβέρνησης από την πλευρά της ηγεσίας της Εκκλησίας λαμβάνεται η απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να απέχει από τη σημερινή ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ, στο πλαίσιο της μεγάλης κόντρας που έχει ξεσπάσει για την απόφαση του lockdown στην εκκλησίες εν όψει των Θεοφανείων αύριο, με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο να τονίζει σε όλους τους τρόπους πως θα απειθηρχήσει στην εντολή της πολιτείας για κλείσιμο των ιερών ναών.

Οι συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου δικαιολόγησαν την αποχή του αρχιεπισκόπου από τη σημερινή ορκωμοσία, λέγοντας πως «ο αρχιεπίσκοπος συμμετέχει θεσμικά στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού».

«Η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» λέει ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ μητροπολίτης Αθηναγόρας δίνοντας το στίγμα της αυριανής ημέρας του εορτασμού των Φώτων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός χωρίς πιστούς και την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ανοίξει τους ναούς.

Με φόντο την τροχιά σύγκρουσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας η Εκκλησία της Ελλάδος προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με τις 82 μητροπόλεις, ενώ ο κ. Ιερώνυμος θα τελέσει αύριο τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αν σου άρεσε κάνε