Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά και πιέζει με ψέματα

Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά και πιέζει με ψέματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:29 Δημιουργία 04/01/21, 15:27

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξη του προς τον διευθυντή της Χουριέτ και αρθρογράφο της εφημερίδας Αχμέτ Χακάν με τίτλο: «Σημαντικά μηνύματα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας».

Για την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε χαρακτηριστικά: «Εξαπατά με ψέματα και κάνει ό,τι μπορεί για να ασκήσει πίεση στην Άγκυρα. Η Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκδώσει 49 NAVTEX, μόνο στις δύο είχε δραστηριότητα. Όλα τα επιχειρήματα που αναφέρει ως προβλήματα τα παράγει η ίδια. Κάνει ότι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία. Όταν λέμε «ας καθίσουμε να συζητήσουμε» το αποφεύγει. Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα», όπως μεταδίδει η ΕΡΤ

Για τους S400, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Τουρκία έχει σχέσεις με τις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια και πως δεν μπορεί να επικεντρώνονται όλοι στο θέμα των S400 ανάμεσα από εκατοντάδες θέματα». Επεσήμανε ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν εκδώσει ακόμα τον Γκιουλέν και τόνισε ότι «οι S400, δεν είναι επιλογή για μας, είναι ανάγκη. Πρόκειται για την ασφάλεια των 83 εκατομυρίων πολιτών μας», ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι σωστό να βγουν τα σπαθιά από τώρα με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Να δούμε πρώτα τη διαδικασία και να καθορίσουμε ένα πλάνο», επεσήμανε.

Για τον Χάφταρ στη Λιβύη είπε ότι «πρόκειται για πιόνι, για μαριονέτα που χρησιμοποιείται από τρίτους» και ότι «προσπαθεί να οδηγήσει τη Λιβύη σε αστάθεια υπηρετώντας άλλους». Ο Ακάρ επισημαίνει δε ότι ο Χάφταρ φοβάται επειδή έχουν ανακαλυφθεί πολλοί ομαδικοί τάφοι στη Λιβύη και νοιώθει άβολα λόγω του φόβου των διεθνών ποινικών δικαστηρίων. Για ορισμένες χώρες είναι εχθρός της ανθρωπότητας, σημειώνει.

Αν σου άρεσε κάνε