Στις 12:00 οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό

Στις 12:00 οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:33 Δημιουργία 04/01/21, 09:40

Στις 12:00 της Δευτέρας θα γίνουν οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον Στέλιο Πέτσα να γνωστοποιεί τις επιλογές του πρωθυπουργού για το νέο σχήμα της κυβέρνησης.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το xrimaoniline.gr, οι αλλαγές θα αφορούν και σε σημαντικά χαρτοφυλάκια, όπως είναι αυτά του υπουργού Οικονομικών, του υπουργού Εργασίας και του υπουργού Παιδείας, ενώ αμετακίνητοι θεωρούνται μόνον τρεις υπουργοί, οι κ.κ. Δένδιας, Παναγιώτοπουλος και Κώστας Καραμανλής .

Οι πληροφορίες απο τους τακτικούς συνομιλητές του κ. Μητσοτάκη, επιμενουν ότι θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές με κυρια χαρακτηριστικά:

  1. Την ανανέωση του κυβερνητικου σχήματος
    2. Την επιβράβευση όσων πέτυχαν τους στόχους τους
    3. Την πολιτικοποίηση του σχήματος, με την είσοδο περισσότερων βουλευτών με την ταυτόχρονη μείωση προσώπων που χαρακτηρίζονται ως τεχνοκράτες .

Εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Υποδομών μεγαλες πιθανότητες να παραμείνουν στα υπουργεία που βρίσκονται έχουν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Κρίσιμο θέμα αποτελεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς εάν φύγει τελικά η κυρία Κεραμεως , μπορεί να μετακινηθεί εκεί ο κ. Χατζηδάκης και την θέση του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργεθας να την αναλάβει ο κ, Γεωργιαδης.

Σύμφωνα,με πληροφορίες είσοδο στο νέο κυβεγνητικο σχήμα διεκδικούν με πολύ σοβαρές πιθανότητες οι βουλευτές κ.κ. Ρουσόπουλος, Λιβανός, Κέλας, Κατσαφάδος, Γκιουλέκας, η κυρία Έλενα Ραπτη, ο Μανούσος Βολουδάκης κ.α.

Σταθερή θέση του πρωθυπουργού είναι να δοθούν ευκαιρίες σε νέους βουλευτές έτσι σώστε να προετοιμασθεί μια νέα «δεξαμενή» κυβερνητικών στελεχών, αλλά και να εκπροσωπηθούν περισσότερες περιφεριες της χώρας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο έτος, εφόσον ξεπεραστεί με επιτυχία η πανδημία και υπάρξει μια ουσιαστική αφετηρία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέχρι το καλοκαίρι.

Εάν όλα αυτά γίνουν τότε, το πιθανό σενάριο είναι να στηθούν οι «διπλές» κάλπες, το φθινόπωρο του 2021.

Αν σου άρεσε κάνε