Σε βίλες και social media η προσοχή της ΕΛΑΣ για την αποφυγή συγκεντρώσεων την Πρωτοχρονιά

Σε βίλες και social media η προσοχή της ΕΛΑΣ για την αποφυγή συγκεντρώσεων την Πρωτοχρονιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:34 Δημιουργία 31/12/20, 10:48

Με σκανάρισμα των social media των Ελλήνων πολιτών και άλλους τρόπους ώστε να ανιχνευθεί η πρόθεση ατόμων για μαζώξεις και συγκεντρώσεις απόψε, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση της ΝΔ τονίζει την ετοιμότητα της για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού.

Το πρωί της Πέμπτης έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης ευρεία συζήτηση για την τήρηση των μέτρων από την ΕΛΑΣ, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε αυτή, συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, στο πρότυπο του σχεδίου των Χριστουγέννων, ειδικά για τις βραδινές ώρες της αλλαγής του χρόνου που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Αυστηροί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού. Όπως ειπώθηκε «οι αστυνομικοί θα κάνουν αλλαγή του χρόνου στους δρόμους».

Επίσης τονίστηκε ότι θα επιδειχθεί ιδιαίτερη αυστηρότητα στους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και τήρηση δίχως παρεκκλίσεις όλων των πρωτοκόλλων και των περιοριστικών μέτρων καραντίνας, επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι με ποικίλες δικαιολογίες να έχουν φύγει για διακοπές σε διάφορους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, τα μέτρα είναι:

- 4.000-5.000 αστυνομικοί στους δρόμους
- Στο στόχαστρο βίλες AirBnb που νοικιάζονται για πάρτι
- Έλεγχος στα social media για πάρτι με τραγουδιστές
- Απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00-05:00
- Κλείσιμο κεντρικών οδών
- Κλείσιμο σταθμών μετρό και αναστολή δρομολογίων
- Έρευνες με εισαγγελείς και επιτήρηση με drones

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Αν σου άρεσε κάνε