Προϋπολογισμός: Στη «σκιά» της πανδημίας η 5νθήμερη συζήτηση στη Βουλή

Προϋπολογισμός: Στη «σκιά» της πανδημίας η 5νθήμερη συζήτηση στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:59 Δημιουργία 11/12/20, 15:46

Σε συνθήκες πανδημίας θα διεξαχθεί η πενθήμερη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021 στη Βουλή, η οποία ξεκινά από σήμερα, Παρασκευή.

Η φετινή συζήτηση θα γίνει παρουσία 50 βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων εν μέσω του δεύτερου κύματος.

Συνολικά στόχος είναι να τοποθετηθούν περισσότεροι από 200 βουλευτές, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί περεταίρω με την προσθήκη των υπουργών και πολιτικών αρχηγών.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές ωστόσο, οι βουλευτές δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία με την ηλεκτρονική τους κάρτα (για την αποφυγή του συνωστισμού) αλλά τα κόμματα θα παραδώσουν λίστες με τα ονόματα των εγγεγραμμένων (16 κύκλοι των 12 ομιλητών). Την πρώτη μέρα της συζήτησης συνολικά θα τοποθετηθούν 12 βουλευτές (6 γενικοί και 6 ειδικοί αγορητές), ενώ οι υπουργοί θα έχουν δικαίωμα να εγγραφούν και να λάβουν το λόγο όποτε το επιθυμούν.

Πάντως προκειμένου να τηρηθούν οι χρόνοι και να μην υπάρξει για ακόμα μια φορά υπέρβαση, η διάσκεψη αποφάσισε ομόφωνα φέτος να τηρηθεί απαρέγκλιτα το 7ελπτα με τον προεδρεύοντα να κλείνει το μικρόφωνο κάθε φορά που εκπνέει ο χρόνος.

Σε ό,τι αφορά τους αρχηγούς, έχει προγραμματιστεί να μιλήσουν την Τρίτη το μεσημέρι, με στόχο μέχρι τις 9 το βράδυ να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις (και του υπουργού των Οικονομικών) και να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Η τελευταία θα γίνει για τους 50 παρευρισκόμενους με τον παραδοσιακό τρόπο και για τους υπόλοιπους με την διαδικασία της επιστολικής ψήφου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός εντός της αίθουσας της Ολομέλειας.

Αν σου άρεσε κάνε