Επιθέσεις στη Βουλή κατά Βελόπουλου για αντιεμβολιαστικές θεωρίες συνωμοσίας

Επιθέσεις στη Βουλή κατά Βελόπουλου για αντιεμβολιαστικές θεωρίες συνωμοσίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 10/12/20, 15:18

Τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του κόμματος, είπε ότι προτιμά να είναι «ψεκασμένος», αλλά όχι μπολιασμένος.

«Έχω βαρεθεί να ακούω τους ειδικούς. Η κ. Λινού, ο κ. Σύψας. Το περίεργο με όλους αυτούς είναι ότι όλοι αυτοί έχουν πάρει πάρα πολλά λεφτά χρήματα του ελληνικού λαού από δήθεν ερευνητικά προγράμματα. Η κ. Λινού είναι στέλεχος της “Πρόληψις” μη κυβερνητική οργάνωση για λαθρομετανάστες. Συμπτωματικά όλοι αυτοί ρουφάνε έμμεσα και άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό χρήματα και τους βγάζετε στα κανάλια να μας πείσουν πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα με τον κορονοϊό και να μας κλείσουν στα σπίτια μας.

Τι δουλειά έχει ο κ. Μαγιορκίνης να μιλά για τον κορονοϊό. Γιατί βγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι να κάνουν τρομολαγνεία. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πως απαγορεύεται να πάει ο Έλληνας από νομό σε νομό, αλλά επιτρέπεται ο Χασάν από το Αφγανιστάν να έρχεται στη Χαλκίδα. Απαγορεύεται στον Έλληνα να μετακινηθεί να πάει στην οικογένειά του στο χωριό και επιτρέπεται στον καθέναν από αυτούς, να έχουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους.

Κάποιοι είπαν ότι είμαι ψεκασμένος. Αφού εμείς είμαστε ψεκασμένοι απαντήστε μου γιατί ο Μακρόν έχει ίδιους ενδοιασμούς με την Ελληνική Λύση. Το ποιος είναι ψεκασμένος αποδεικνύεται από το ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούν τη βοήθεια του Μακρόν, αλλά όταν μιλά για τον κορονοϊό και πως έχει παρενέργειες και είναι επιφυλακτικός και ότι «δεν το υποχρεώνω σε κανέναν» και να βγαίνει ο πρωθυπουργός να λέει ψεκασμένους όσους διαφωνούν.

Αν λέω την αλήθεια προτιμώ να είμαι ψεκασμένος. Μπολιασμένος δεν θέλω να είμαι. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να μου πει, ποινικές και αστικές ευθύνες έχουν οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια; Δεν μου απαντάει κανείς. Θα κάνω εγώ ένα εμβόλιο. Αστική ή ποινική ευθύνη για παρενέργειες, ποιος έχει; Περιμένει ο πρωθυπουργός να πάω εγώ μαζί του να κάνω το εμβόλιο να παροτρύνω κι άλλο κόσμο ενώ είμαι επιφυλακτικός για τυχόν παρενέργειες και να αναλάβω εγώ το κόστος της επιλογής να προτρέψω κόσμο προς τον θάνατο. Δεν θα το κάνω ποτέ μου. Τον δικό μου πατέρα πειραματόζωο δεν θα το κάνω.

Γιατί δεν λέει κανένας από τους ειδικούς ότι υπάρχει φάρμακο. Το λέω εδώ και ένα μήνα. Η Pfizer που θα μας σώσει. Κάναμε μεγάλο επιστήμονα τον Μπουρλά. Κτηνίατρος είναι ο άνθρωπος. Τον κάναμε μεγάλο επιστήμονα λες και είναι ο Ιωαννίδης».

Αντιδράσεις

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος καταδίκασε τη ρητορική του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης. «Θέλω να κάνω μία πολιτική δήλωση με αναφορά σε ότι είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας ενόψει των εμβολιασμών όποτε γίνουν, μέσα σε μία κοινωνία, η οποία έχει τα ερωτήματά της, τα ερωτηματικά της, αλλά έχει και μεγάλο φόβο και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε να περιμένουμε πραγματικά ότι οι επιστήμονες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας φέρουν. Στόχος να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού» ανέφερε.

Προσέθεσε «αυτό ως πολιτική δήλωση για το σύνολο της ρητορικής του κ. Βελόπουλου. Ελπίζω η Κυβέρνηση και ελπίζω βεβαίως και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων διότι μιλάμε για θέματα υγείας, να έχουν την ευαισθησία άμεσα να υπάρξει μία αντίθεση σε αυτήν τη ρητορική».

Εκ μέρους της κυβέρνησης πρώτη απάντησε στον κ. Βελόπουλο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τονίζοντας ότι παρασύρει τους πολίτες σε καταστάσεις επικίνδυνες για την υγεία τους. Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς χαρακτήρισε απαράδεκτη τη χρήση του βήματος της Βουλής για έκφραση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου.

Αν σου άρεσε κάνε