Κλειστά σχολεία, εστίαση και ψυχαγωγία, «βλέπουμε» για λιανεμπόριο

Κλειστά σχολεία, εστίαση και ψυχαγωγία, «βλέπουμε» για λιανεμπόριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:28 Δημιουργία 07/12/20, 13:33

Με κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, χωρίς λειτουργία εστίασης και με απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας θα κινηθούν οι γιορτές των Χριστουγέννων στην Ελλάδα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα συνεχιστούν οι μετακινήσεις των πολιτών με τα SMS στο 13033.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε:

Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί, άρα, η τηλεκπαίδευση.

Μέχρι το πρωί (06:00) της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).

Επίσης παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής φόρμας PLF θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας ακόμη, νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τι θα συμβεί με τις Εκκλησίες, αλλά και τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεων του, ο κ. Πέτσας είπε πως «υπάρχει σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση της διασποράς, αλλά δεν είναι η αναμενόμενη.

Σ' αυτό το δεύτερο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 21%. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυξάνεται ο αριθμός των κενών κλινών covid. Στα 1.600 τα μέσα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Ο δείκτης εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί. Με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων, ωστόσο, υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας».

Σε ερώτηση για την αποστολή SMS στο 13033 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πώς είναι σχεδόν βέβαιο πώς τα μηνύματα για τις μετακινήσεις θα συνεχίσουν να είναι στη ζωή μας ακόμη και αν ανοίξει το λιανεμπόριο.

Αν σου άρεσε κάνε