«Καρφιά» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

«Καρφιά» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 03/12/20, 18:25

Λάβρος κατά της κυβέρνησης της ΝΔ εμφανίστηκε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζει και πάλι στα περί διπλής καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα από τη Βουλή.

Σε παρέβαση του για το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «αυτές τις ημέρες βιώνουμε όχι μόνο τα αποτελέσματα της εγκληματικής αδράνειας αλλά και της ανικανότητας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη αλλά και μία αποκρουστική έλλειψη ενσυναίσθησης από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του.

«Και εσείς κ. Μητσοτάκη βάζει τον εκπρόσωπό σας να λέει ψέματα και αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και αποκαλύπτονταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου ερχόντουσαν οι αποδείξεις επ’ αυτού θα είχαμε ή όχι παραιτήσεις των αρμοδίων Υπουργών αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια;», σημείωσε.

«Ωστόσο το πρόβλημα εδώ είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί η ευθύνη προφανώς αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Τον άνθρωπο που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης μονότονα επαναλαμβάνει ότι πορεύεται με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής των επιστημόνων».

«Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά. Είναι ότι συμπεριφέρεστε κύριοι της κυβέρνησης σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο, σαν να ζείτε αλλού. Παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, παράλληλο και το σύμπαν στο οποίο δίνετε την εντύπωση ότι βρίσκεστε τόσο οι υπουργοί όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός», σημείωσε.

«Σας καλώ τώρα να δώσετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Καταθέτουμε σχετική τροπολογία. Επιχειρηματολογείστε γιατί δεν τα δίνετε στη δημοσιότητα. Επιχειρηρματολογείστε γιατί θα την καταψηφίσετε. Φοβάστε μήπως αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ενός πρωθυπουργού που αγνοεί επιδεικτικά την επιστήμη για χάρη των πολιτικών του επιδιώξεων; Και μάλιστα ενός πρωθυπουργού που στα δύσκολα είναι έτοιμος να πετάξει στην πυρά ακόμα και μέλη της επιστήμης ή την ίδια την επιτροπή προκειμένου να διασωθεί;», συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε