Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση - Να καταθέσει τα στοιχεία των συντάξεων

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Εκτεθειμένη η κυβέρνηση - Να καταθέσει τα στοιχεία των συντάξεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:20 Δημιουργία 18/11/20, 19:11

Βολές κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τις συντάξεις, εξαπέλυσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Ο Υπουργός Εργασίας, αντί να πανηγυρίζει για το Π/Σ ΑΤΛΑΣ, θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του και να εξηγήσει πως ξέφυγε ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων ακόμη και από τις χειρότερες προβλέψεις», σχολιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Κλάους Ρέγκλινγκ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ για τις 300.000 εκκρεμείς συντάξεις, επιβεβαιώνοντας την κριτική μας για τον τριπλασιασμό τους μετά τις εκλογές του 2019. Στους δύο μήνες που μεσολάβησαν, όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση, αλλά οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν στις 360.000.
Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους που ζουν στην ανέχεια και στην ανασφάλεια σε μια περίοδο που βαθαίνει η οικονομική και κοινωνική κρίση. Ο Υπουργός Εργασίας οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και επιτέλους να καταθέσει, όπως οφείλει, τα επίσημα στοιχεία στη Βουλή», συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε