Ξεπερνά κάθε φαντασία ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξεπερνά κάθε φαντασία ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:21 Δημιουργία 16/11/20, 14:13

Στη δήλωση του πρωθυπουργού, που περιλαμβάνει και πρόταση για μια από κοινού πρωτοβουλία τιμής αύριο στο Πολυτεχνείο από τα κόμματα, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με μία λιτή επίσκεψη κι ένα λουλούδι, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί πως «ο κ. Μητσοτάκης, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αφού έχει αναστείλει το Σύνταγμα με απαγόρευση συναθροίσεων πανελλαδικά κι έχει απειλήσει κόμματα και φορείς με συλλήψεις αν τιμήσουν συμβολικά τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου, μιλάει τώρα εναντίον του διχασμού. Του διχασμού που ο ίδιος δημιούργησε. Και για ακόμη μία φορά προαναγγέλλει και μάλιστα δημόσια τη στάση και τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο θεσμός του αρχηγού του κράτους δεν είναι επικουρικός στον ρόλο της κυβέρνησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η πρόταση του πρωθυπουργού για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας «προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε. Ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία» δηλώνει η Κουμουνδούρου.

Αν σου άρεσε κάνε