Ο Πέτσας «φέρνει» πιο κοντά αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό

Ο Πέτσας «φέρνει» πιο κοντά αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 11/11/20, 16:13

Ακόμα αυστηρότερα μέτρα από αυτά που ισχύουν πανελλαδικά στην Ελλάδα εν μέσω του lockdown για τον κορονοϊό σκέφτεται να λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως προκύπτει από τα όσα ανέφερε την Τετάρτη ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στο τραπέζι υπάρχουν πάντα νέα μέτρα στην περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα υφιστάμενα.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση μελετά τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να περιοριστεί περαιτέρω η κινητικότητα.

«Η κινητικότητα είναι ο βασικός εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» δήλωσε και εξήγησε ότι «υπάρχει μείωση κατά 35%- 40% αλλά χρειάζεται να πάμε παρακάτω για αυτό και θα κάνουμε ότι χρειάζεται σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Κληθείς να απαντήσει αν η κυβέρνηση μελετά την απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις εννέα το βράδυ, τόνισε: «Αυτά είναι μέτρα που θα μπορούσαν να εξεταστούν στην περίπτωση που καταστρατηγηθούν τα υφιστάμενα. Αν αυτό γίνει σε τοπικό ή γενικό επίπεδο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας».

«Πάντα προέχει η εκτίμηση των ειδικών για το πώς είναι η κατάσταση σήμερα, αλλά και πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες» είπε και πρόσθεσε «χρειάζονται στοιχεία δύο εβδομάδων για να δούμε αν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Ελπίζουμε οι τρεις εβδομάδες να είναι αρκετές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως τα κρούσματα θα πέσουν σε αριθμό σχετικά γρήγορα, όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνεχίσει να πιέζεται με τον αριθμό των εισαγωγών σε Μ.Ε.Θ. και των διασωληνώσεων να αυξάνει, λόγω του φορτίου των προηγούμενων ημερών. «Το θέμα όμως είναι το πόσο γρήγορα μπορεί να πέσουν σ' επίπεδο που δεν θα προκαλούν πίεση το Σύστημα Υγείας. Αυτό θα το δούμε μετά τις 14 ημέρες. Ελπίζουμε με την τήρηση των μέτρων οι τρεις εβδομάδες του lockdown να είναι αρκετές», τόνισε. Αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο Στέλιος Πέτσας προιδέασε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να αναφερθεί σε ορισμένες πτυχές του κυβερνητικού σχεδιασμού κατά την αυριανή του ομιλία στη Βουλή. Διαβεβαίωσε σε κάθε περίπτωση ότι «θα υπάρχει επαρκής αριθμός εμβολίων, για όλους, με προτεραιοποίηση φυσικά πρώτα για τις πιο ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και το υγειονομικό προσωπικό, αλλά και όλες τις άλλες κατηγορίες που θα εξειδικεύσουν οι ειδικοί».

Αναφερόμενος στις πολλές εταιρείες, που προχωρούν στην παρασκευή εμβολίου ( Pfizer, AstaZeneca, Monterna Johnson & Johnson κ.α) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθησύχασε πως θα υπάρχει διαθέσιμο stock εμβολίων για τον πληθυσμό, χαρακτήρισε το εμβόλιο μία μεγάλη αχτίδα φωτός, ωστόσο επέστησε την προσοχή όλων στην τήρηση των μέτρων εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα.

Αν σου άρεσε κάνε