Κ. Μητσοτάκης: Συνέπεια και όχι χαλάρωση εν αναμονή του εμβολίου

Κ. Μητσοτάκης: Συνέπεια και όχι χαλάρωση εν αναμονή του εμβολίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:54 Δημιουργία 10/11/20, 13:14

Στην τηλεδιάσκεψη του Covid Management Group - των χωρών που είχαν διαχειριστεί το πρώτο κύμα του κορωνοϊού με επιτυχία, συμμετείχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει συντονισμός για τη διανομή του εμβολίου και τις τεχνικές προδιαγραφές που συνεπάγεται αυτό, ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατόν, ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται συνέπεια, προκειμένου οι πολίτες να μην οδηγηθούν σε χαλάρωση εν αναμονή του εμβολίου.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους αρχηγούς των χωρών για την επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας, για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας αλλά και για το lockdown, ενώ υπογράμμισε την κρισιμότητα των επόμενων 10 ημερών.

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, τα αυστηρότερα μέτρα αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Στην τηλεδιάσκεψη του Covid Management Group, συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, η Πρωθυπουργός της Δανίας Μette Frederiksen, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babis, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Αν σου άρεσε κάνε